@iLLness "bak bilmiyor cahiller" Demek İstemiyorum Demissin Ama Dupeduz Bunu Kastetmissin, Hem İnsanlar Googlede der gogilda'der Bu Basligin Amaci Nedir ? Ders Alip Gugil Dediklerinde Senin İcin Rahatlayacak'mi? Onu Gecelim "Facebook"'u Bile İnsanlar Gunluk Hayatlarinda Yazıldığı Gibi Okudukları Oluyor feysbuk Demiyor Kimisi. Oyle Seviyor Veya Öyle Alışmıştır. Türkçeyi Düzgün Konuşalım Furyası Bitti Şimdide İngilizceyi Düzgün Telaffuz Edelimemi Başladık. Bırak İnsanlar İstedikleri Gibi Teleffuz Etsinler, Sanane ?
Alıntı
2.Not:"Sanane istedikleri gibi kullanırlar" gibi bir tavırda cevap yazmayın içinizde kalsın onlar.Ben bunu benim gibi düşünenler var mı yada daha farklı görüşleri olanlar varsa diye açtış bulunmaktayım
Birinci mesajımdan alıntıdır.
Böyle mesajlar geleceğini bildiğimden dolayı yazmıştım ama hala körü körüne hiç görmemiş gibi yazmaktasınız.Kusura bakmayın muhatap almıyorum sizi.
--
Ben Türkçe'yi çok iyi bilen biri değilim bunu açıkca söyleyebiliyorum ama bazı arkadaşlar inatla bildiğini okuyor.Benden daha iyi Türkçe bilen arkadaşlar vardır.Onlardan cevap bekliyorum bu konuda.
Benim bildiğim NeFuSa arkadaşın da dediği gibi birisi kısaltmadır birisi özel isimdir.Aynı şekilde kullanılamaz diye biliyorum.Yanlışım varsa bunu düzeltmeyede hazırım ama bazıları hala eski kafada kalmakta ve "yok benim dediğim doğru işte!!!" tavırları sergilemektedir.
Bu arada konuyu gereksiz görenler niye cevap yazarlar anlamamaktayım.Birde sorun şu 2-3 kişi kendi düşüncesiyle aynı fikiri paylaşıyorsa hemen kalkıp "sen yanlışsın ahaha" (örnekleri var şuan başlıkta) tavrına giriyor.Aniden karşıt görüş geldimi arkadaşlar bir anda toz duman oluyorlar sesleri çıkmıyor.
Amacımız tartışarak doğru yolu bulmaktır bunu anlayamamış olanlar bu konuyam mesja atmamalarını rica ediyorum.