Alıntı
Bir düşün... Lazca biliyor musun? Farzedelim biliyorsun. Çocuğunun bileceğinin garantisini verebiliyor musun? Maalesef veremiyorsun değil mi? Çünkü bu ülkede anadilde eğitim hakkı -seçmeli de olsa- sana verilmiyor. Bir kültür oracıkta yok ediliyor. Birçok milliyetçi arkadaş itiraz edecektir dediklerime ancak bu gerçekliği değiştirmeyecek kİ? Maalesef, Türkiye'de farklı kültürlerin ve dillerin yaşama hakkı yok. Hem neden olsun ki sevgili Pixeel? Bir düşün, deden ya da anneannen konuşmasa, belki baban konuşmasa, Lazca diye bir dil mi yineleniyor beyninizde. Son temsilcileridir muhtemelen şu an yaşayan Lazlar. Yüz yıl sonra, Lazca diye bir dilin olmayacağını göremiyor musun? Bunu görmek çok zor değil. Bir kültür yok ediliyor işte.
lazca ile kürtçenin ortak noktası nedir ? bak kendin bile dedin lazca eğitim hakkı bile yok ve onların barınabilecekleri başka bir ülkede yok ama sizin var ? kürtçenin ana dil oldugu yer de var ? nasıl kültürünüz yok olacak ? kactane ülke de farklı etnik diller adı altında eğitim veirliyor ? bu bölücülük değil midir? ve sanırım artık bilmiyorsunuz kürtçe dili bölümleri açıldı üniversitelerde..hala ne konusuyorsun, hala pkklılar niye polisi bıcaklıyor niye?