Microsoft kendi alanında lider. masaüstü uygulamalarında, oyunlarda, multimedia da 1 numara buna ok. google un böyle alanlarda bir iddiası yok ki. bugün linux php sunucular, performansta stabillikte güvenlikte nasıl windows serverların önünde yer alıyor, piyasasanın büyük bir kısmını elinde tutuyorsa, chrome os un da kendi alanında şansı var demektir. 30 yıldır işletim sistemi geliştiriyor dediğiniz microsoft bir kaç sene öncesine kadar hotmail de freebsd kullanıyordu.

gerçekçi olmak gerekirse, oyunda ve gelişmiş masaüstü uygulamalarında microsoft liderliği korur gibi duruyor. zaten directX var en basitinden. microsoft kesinlikle google la directX konusunda bir anlaşmaya varmaz . chrome da ciddi anlamda oyun oynanacağını sanmıyorum. ama google un masaüstü uygulamalarını net ile birleştirmeye yarayan uygulamaları daha hafif - internet ağırlıklı kullanıma yönelik bir işletim sistemi arayanların ilgisini çekebilir. bugün çok ucuz fiyatlara atom cpulu bilgisayarlar bulunuyor. bunların fiyatının chrome os ile daha da aşağı çekildiğini düşündüğünüzde rekabetin ne derecede artacağını görebilirsiniz .