bi soruda ben sorayım

internetten 8mbit e geçmeyi düşünüyorum , fakat şimdi geçersem 46 +49 tl fatura gelecek ne zaman geçmeliyim. ( ay sonu ama hangi gün ) ?
az ücretli tarifeden yüksek ücretli tarifeye geçince o fark çok oluyor direk olarak 45+49 dye bişi söz konusu değil.bu ayın 15 inde geçsen bu ayın 45 peşin alındığından kalan 15 günlük 45-49 farkı ki bu 2 lira olur ayın yarısı olduğundan diğer ayki 49 liraya eklenir olur sana 51 lira.yani fazla beklemene gerek yok ay sonu falan diye.
Ayrıca konu sahibine gelince şuanlık haziran temmuz ve bu ay 15 gb ı aştıkları halde daha hız düşümü yapılmadı.sen şuanlık geçersin düşmeye başlarsa 1-2 ay sonra tekrar dönersin bu senin tercihin.ama yok ben zaten çok download yapmam max 20-30 gb kullanıyorum diyorsanda tavsiye ederim açıkcası ayın 20-25 günü bile 8 mbit kullanmak iyi geliyor ben misal çok downloaddan ziyada bişi indiriyorsam hemen elime geçmesini isterim sürekli download yapmam bu yüzden iyi geliyor.Birde bulunduğun bölgede sorunsuz kullanabilceğinden emin olman gerek bunun en önemli kıstası olarakta modemden hat zayıflama değerine bi bakabilirsin.karşılaştırılcak değerler var birde site vardı sanırım orda da o değeri girince kaç mbite kadar yaklaşık destekleyebileceği yazıyor çünkü yaklaşık santrale uzaklığına bağlı bir veri sanırım.