Hocam bi arattım google amcada şöyle bi yorum yazmışlar;
Şebekemi bilmiyorum ama sistemi iyi kurmuşlar adamlar. Biraz önce merak ettiğim için üye oldum. Sistemi anlatmaya çalışayım.
1- Üye oluyorsunuz
2- Teklif Paketi Satın Alıyorsunuz.
10-30-50... şekilde paketler var. 1 teklifin fiyatı 0.75 TL + KDV = 0,885 TL
30 luk paket = 30 x 0,75 = 22,50 TL + KDV = 26,55 TL (3 teklifde hediye ediyor 33 teklif)
3- Teklif veriyorsunuz.
-----------------------------------
2 çeşit açık arttırma var. Ben size kuruşlu olanı anlatıcam.
Kuruşlu açık arttırma:
Her ürün 0 TL ile açık arttırmaya çıkıyor. Verdiğiniz her teklif ürünün fiyatını 0,01TL arttırıyor (ama siz 0,885TL veriyorsunuz)
Ürün süresi bitmek üzereyken teklif vermeye başlıyorsunuz. Atıyorum 3sn kala teklif verdiniz. Bitiş süresine 10sn daha ekleniyor.
Sizle aynı anda 5 kişi teklif verdiyse (yada sonra) yine o teklif veren her kişi için 10sn daha ekleniyor. Örneğe göre 6 kişi (siz dahil) 60sn daha ekleniyor süreye.
Eğer sizden sonra teklif veren olmazsa ve süre biterse kazanıyorsunuz. Tabi ürün çekici bir ürünse böyle olmuyor herkes teklif vermeye devam ediyor süre uzayıp duruyor. Peki süre ne zaman bitiyor.
Şuan Apple iPhone 3G 8GB açık arttırması var.
Şuanki son teklifle birlikte fiyat 18,94 TL
Çok çekici gibi görünüyor ama 18,94 demek şuana kadar 1894 teklif verilmiş demek. Ürün için verilen tekliflerin değeri 1894 x 0,885 = 1676,19 TL. Yani firma şuanda kara geçmiş durumda.
Ama süre bitmiyor. Teklif verilmeye devam ediyor.
Ne zaman duracak. Sitede belirtilen tavan fiyata ulaşıncaya kadar sürecek yada kimse teklif vermezse bitecek.
Tavan fiyat ne bu ürün için 69,81 TL. Bu ne demek peki 6981 adet teklif verildikten sonra artık son 40 saniye ondan sonra süre bitecek ve son teklifi veren kazanacak.
İyi güzel ama firmanında kasasına 6981 x 0,885 = 6178,185 TL girmiş olacak.
Ürünün sitede lanse edilen piyasa fiyatı 1309 TL.
Buna göre 6178 - 1309 = 4869 kar etmiş olacak.
Yani ürün fiyatının 3 katı kadar.
Tabi bu tavan fiyatın bu kadar yüksek tutulması işin püf noktası. (Firmanın stratejisi bu kısım)
Ürün tavan fiyata ulaşmadan hatta çok az bir tekliflede kapanabilir. O zamanda firma zarar edecektir ki ilk ürünlerden zarar etmiş görünüyor. Bu açık arttırma sitedeki 85. açık arttırma ve teklif veren sayısı her geçen gün artıyor. Artık zarar edeceklerini sanmıyorum.
1-2 olay daha var ama onlarıda siteyi gezip görebilirsiniz.
Sonuç : Tutturabilirsen iyi ama, hırs yaparsanda çok para kaybedip hiçbirşey kazanamayabilirsin. Bence kumar gibi.
Herşeye rağmen 30 tekliflik bir paket aldım şansımı deniycem.
Bu yazıyı yazarken fiyat 19,89TL olmuş. Yaklaşık 100 teklif daha verilmiş yani. Sabaha kadar sürer bu valla.
Alıntıdır..