1-
Alıntı
Bu aralar o kadar tembelim ki para ile makale yazdırmaya başlayacağım, o kadar yani

ne yaptımsa çalışma isteği edinemedim.Olmuyor işte.Parasızlık cana tak edince ancak başlarım çalışmaya
2-
Alıntı
Bende istek var, azimde var planda var. Ancak tam çalışmaya başlıyorum hop bi konu görüyorum o konuya dalıyorum aaa bi bakmışım 30 dk gitmiş. Ellerine sağlık güzel yazı
Yukardaki yazımın sonunda da belirttiğim üzere; Webmaster olamayı, bu işten paralar kazanmayı, bu işle kariyer edinmeyi benimsemeniz lazım. Sizdeki bu problemlerin bir kaçıda yanlış anlamayın ama galiba ailenizle yaşıyorsunuz yada hayatınızı idame ettirecek geliri aileniz veya başka bir şekilde otomatik olarak sağlıyorsunuz zaten. MEsala kiranızı, adsl faturanızı, cep telefonu faturanızı, elektirik su, digiturk faturanızı, cebinizdeki harclığı başka birisi sağlıyorsa ilk madde de bahsettiğim ihtiyaclarınız için size webmasterlik hitap etmiyor. Yani karnınızı doyurmak için bu işe ihtiyacınız yok.
Örnek kendimi veriyim, ailem ist yaşıyor, üniversite okumaya 2002 izmir geldim o gün bu gündür izmirdeyim. okul bitene kadar part time işlerde çalıştım, tasarım matbaa v.s okul bittikten sonra ise ailem dön dedi bende izmirde kendi ayaklarımın üzerinde durmak istiyorum dedim ve kaldım. Yani bir nevi ailemden ayrılıp kendi yolumu çizdim. Şuanda aylık 500 kira, 150 -200 ev faturalar, 100-150 cep faturalar, kredi kartı dönem ödemelerim v.s yaşamm için gereken tüm parayı webmasterlık yaparak kazanıyorum. Yani benim ihtiyaçlarım için yapmam gereken iş belli, yer belli, geriye kalan Kendimi sıkıp çalışmam, aksi taktirde ödemelerimi yapamayacam, parasız kalacam, her şey den ötesi aç kalacam

yani bu iş benim için öğretmenlikle aynı statüte. Bir öğretmenin öğretmenlikten sıkılması gibi bir lüksü olmadığı gibi benimde bu işten başka yapabileceğim bir mesleğim olmadığı için sıkılma lüksüm kalmıyor. Heleki müşteri sayınız hatırı sayılır rakamlara ulaşınca kendinizi otomatik olarak kasmak zoruda hissediyorsunuz. Yukarda iframe virusu yüzünden kaybettiğim müşterimi yazdım. Eğer savsaklarsam ve sıkılma olaylarım devam ederse diğer müşterilerimde panelimden kayıp giderler.
Yani olayın özü bu işi ihtiyaclarınız için yapıp yapmadığınız. Ha ben zaten mesleğim var veya öğrenciyim ailem sponsor oluyor bana diyorsanız fazla kafanıza takacak bir konu değil internet ve bilgisayarın sıkıcılığı ama şunuda unutmayın bu gün bu iş için sıkılan birisi yarın kendi gerçek mesleğini yaparkende sıkılmalar yaşaya bilir, motive edemezseniz kendinizi kısa zamanda firmalara gir-çık ları yaşadığınızı görürsünüz. bu mesleği sevin

iyi ve rahat para var hemde eğlenceli