Ben bir kere pazardan geçerken gördüm.Bir zabıtanın elinde kocaman bir çuval vardı.İstediği tezgaha gidip istediği kadar mal atıyodu çuvala ne para veriyordu ne bişey sonra devam ediyordu yoluna.
Bu nasıl oluyor acaba ?
Normalde olmaması gereken birşey ama burası Türkiye olunca herşey doğal şimdi zabıta geliyo diyoki ben sana 20 lira yer parasıma yazıyım npim yazık değilmi senin kazandığın ne diyor artık o adam da ne satıyorsa (diyelim çorap) zabıta eline çorabı alıyo 10-15 tane bunlar ne kadar diyo adam abi ya para istemez diyo yada zabıta yok deyincede sembolik olsun diye 1 lira atar tezgaha pazarda çok karşılaşıyodum böyle şeylerle bir kere tezgahta tekim 3-4 zabıta geldi fiyat soruyolar falan sonra dedilerki tezgahın yüksekliği ne kadar sigortan varmı cart curt fiş kesiyomusunuz ayağı sonra yok şu kadar sana ceza yazıcaz falan benim arkadaşın abiside zabıtada şef di dedim ki elemanlara

bizim Yasin abi var oda geçen geldi dediki sana ceza yazmaya çalışan i.neler olursa beni ara dedi dedim siz ceza yazacakmısınız ona göre onu arıyım dedim adamlar yok kardeş ne cezası öyle teftişteyiz hayrlı işler deyip gittiler kaç kere pazarda pazarcılar olarak zabıtaya daldık ondan sonra zabıtanında bi tarafı yemiyo anca gariban adamlara gidiyolar ya ceza ya haraç ikisinden biri maalesefki...