Bak kardeşim,
Bende senin yaşında bilgisayara hevesliydim.Ama o zamanlar ne evimde bilgisayar vardı nede internet.İnternet cafe'ler vardı oralara hep büyükler giderdi biz çekinirdik gitmeye.Arada bir gider counter oynardık.Ama ben cs oynamaktan sıkılmıştım.
İnternette araştırma vs yapıyordum neyse.Sonra sıra ile herkes evine bilgisayar almaya başladı.1-2 arkadaşın ailesi müsade etmedi almadı.Biri internet cafeye girdi çalışmaya başladı.Diğeride annesinin onun dershane için biriktirdiği parasından çaktırmadan kırpıp krıpıp internet cafeye gidip orda Silkroad oynuyordu.Cafedekilere dürüm vs ısmarlıyordu. (sonradan yakalndı oda)
Yeni bilgisayar alanlar'da çıkmamaya başladı evden herkes eve gömüldü.Artık bizim mahallede arkadaşlık aktiviteleri ölüyordu anlıyacağın.Eskisi gibi ne top oynıyabilecektik nede arkadaşlarla bir yere gidebilecek veyahut eğlenebilecektik.Ve öyle oldu, kimse çıkmadı.
Herkes bilgisayara çakılıp kaldı şimdi pişmanlar o ayrı konu.Bende aldım bende oturdum ama hiçbir zaman asosyal olmadım.İnternet ile Sosyal yaşamımı daima ayrı tuttum.
Anlıyacağın : Hazır elinde fırsatın , zamanın varken git arkadaşlarınla takıl top oyna yap birşeyler.Çünki o fırsatta gidicek elinden.
Eğer pc de birşeyler öğrenmem gerekli diye düşünüyorsan illa öğrenmeliyim diyorsan şöyle diyeyim sana.
HTML ve PHP öğren derler ama boşuna çabalama öğrenemezsin.İlk olarak büyük bir heves ile HTML öğrenmek istersin , öğrenirsinde ama sonra " ben bunlamı uğraşıcam yeter artık PHP olmasada olur HTML yeter bana " düşüncesi ile php öğrenmekten vazgeçersin.
Ben html i internet cafelerde öğrendim.Her öğrendiğim komudu bir not defterine elimle yazıyor öte beresini değiştirip çalıştırıyordum.
İnsanın içinde yeterki istek olsun.