Merhabalar ;
Bu olayların olmasından dolayı çok üzgün oldugumu belirtmem gerekiyor.TR'de bulunan bir sunucumuzun hdd'i yanmıştır.Olayların gelişimi ise sunucu acık iken aniden E diski ( Yanan VPS Sunucularının bulundugu disk) Biostan kayboldu makine acık fakat disk ortadan kaybolmuştu haliyle tüm vps makineleri kapandı.Durumu akşam saatlerinde farkına vardık ve Diski Datacenterın cıkarmış olabilecegini düşündük.Fakat böyle bir olayın söz konusu olamayacagını ve kasadan yanık kokusu geldigi söylendi.
Bu sırada Ortağım Cemre Beyin yakın ailesinden biri tatil dönüşü trafik kazasına maruz kaldılar.Durumlarıda ağır.Cemre bey bütün gün bu işlerin içindeydi.Bende Kendisine destek olmak için bir süre oradaydım.Bu sırada sitemizde o sunucuda oldugu için sitelerimizde kapalı kalmış bu yüzden ticket ulaşımı olamamıştır.Msn'ede gelemedik.Fakat Telefonumuz 7-24 açıktıktı.Şirket hattı oldugunda dolayı bizi bilen müşterilerimiz sürekli arıyorlardı zaten hepsinede durumu tek tek izah ettik.
Hiç biride burada konu açma geregi duymadı bu zamana kadar kendileri ile zaten hep sorunsuz geçirdik hep güler yüzlü olduk sorunları beraber gösterek çözdük.Çoğu anlaşıyla karşıladı sağ olsunlar.
Dün Harun abimizi aradık.Kendisine durumu izah ettik çok zor durumdaydık.Bunu kendiside anladı.Yaklaşık 20 vps müşterimiz hala daha vps sunucuları acıktır.Harun Abi diyorum gercekten ABİDİR! bu zamana kadar her türlü sorunumuzu çözdü yardımcı oldu.Düğününe gittik.Hep beraber oynadık... belkide sanaldan tanıştığı dertlerine derman olduğu biri tek biz varız herhalde Bizde kendisini elimizden geldiğince Mahcup etmemeye çalıştık.Kendisiyle hiç bir sorunumuz olmadı buğune kadar Kasa kendisine aittir.HDD yandıgını ve kasadan koku geldiğini bize kendisi söylemiştir.Kendisi tatilde olduğu için anında mudahaleler yapamıyoruz.Harun abiyi tekrar aradım fakat kötü hava şartları oldugunu msn'e dair gelemedigini söyledi.Baz istazyonunda sorunların oldugunu hatta bazen telefonun bile çekmedigini yaşadım.Sürekli aramaya çalıştım.Ama sürekli telefon düşüyordu.Gemi Biletide öne alacaktı fakat onuda yapamamış sanırım lodostan dolayı yaklaşık 1 hafta sonra gelecektir.
Durumla ilgili görüşmelerimiz hala daha devam etmektedir.
Biz 2 yıldır bu işin içindeyiz.Bu zamana kadar kimseyi mahcup bırakmadık,bırakmayacagızda hdd 'i onarım merkezine getirecegiz bu süre zarfında müşterilerimizin bizden telefon veyatta msn yoluyla cevap beklemesi gerekmektedir.
Olanlardan dolayı çok üzgün oldugumu ve zor durumda oldugumu belirtmek isterim.Benim zor durumda oldugum kadar muşterilerimizde zor durumda olduğunuda gayet iyi biliyoruz,anlıyoruz.
Müşterilerimize Sabırlı olmalarını ve bizlere ( DTS ) Güvenmelerini rica ediyoruz.Bu zamana kadar hep bizlere güvendikleri gibi şimdide güvenmeliler.Konuyu acan cenk arkadaşım bu zamana kadar bir sorun yaşamamıştı.Sanırım kendisindede yedekleri olmadıgından dolayı bir korku içine girdi.Kendisiyle şuana kadar sorun yaşamadık bizi bu kadar kötülemesi beni çok şaşırttı.Gayet dogal karşılanmalı ve sabırlı olunmalı.
HDD datacenterdan kargoya verilecek ve onarım merkezlerinde hardiske bakılacaktır.Kimsenin magdur kalmayacagının sözünü verebilirim.
Biz ne sahtekarız ne de kaçagız.İki gündür başımıza türlü işler geldi.Bazı insanlar bundan yararlanmak istedigi acıkca ortada kendilerini vicdanlarıyla başbaşa bırakıyorum.Biz ne zamandır burdaysak onlarda hep bizi eleştirmek için buradalardı. inşallah boyle bir durum bir gün onlarında başına gelmez.
Birşey daha sunucuda 12 vps acılmamıştır.Sunucuda 2 hdd (d-e) bulunmaktadır.sadece birinde 5 vps bulunmaktadır.HDD nin yanmasının başka bir nedeni var bunuda onarım merkezinde ögrenecegiz.Bunun dışında ögrenmek istediğiniz tüm sorunlarınıza telefondan ve elimizede geldiğince MSN den cevap verilecektir.
Hepinize Saygılarımı sunar. iyi çalışmalar dilerim..
Ahmet KESKİN
DTS BILISIM İnternet Teknolojileri