gentleRain adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Selamlar.
Öncelikle bu ikidir evlilik konusunda yazıyorum, hayırdır inşallah ufukta gelin adayı da yok, fikir de yok ama tartışalım istedim

Bu çağda evlilik fikri zor yahu. Hepimizin alıştığı yaşamın biraz dışında. Belki bizleri evliliğin çok dışına atan şehir yaşantısı. Kimseyle paylaşamadığımız birer yalnız hayatımız var.

- Kuşak olarak bakıldığında erkekler biraz kültür olarak bizim kuşakta daha iyi, biraz eğlenme biçmi olarak daha iyi. Ama yine de aramızda - lafım meclisten dışarı - evlense bile eşini bir hayat kadınıyla aldatacak kadar düşen erkek çok, maalesef. Eski erkeklerde de vardı yenilerde de var.

- Kadınlar biraz daha özgür moddalar. Hele ki eğitimli olanlar kendi evlerini kuruyorlar, kendi hayatlarını yaşıyorlar, gördüğüm kadarıyla geziyorlar tozuyorlar, bir anda evinin kadını olmak, eski kadınlar gibi evinin kadını olabilmek zorlayacak mı bizim kuşağın kızlarını, bilemiyorum. Zorlar muhakkak.

Yeni çiftlerde karşılıklı saygı problemleri biraz fazla. Bunun çok sebebi var ama genel olarak ben şuna yoruyorum: Kadınlarla arkadaş olamamış erkeklerde bu problemler daha fazla. Eğer evlilik öncesinde kadın dostlarınız arkadaşlarınız olmuşsa kardeş gibi geçinebilmişseniz evlilikte de işler iyi gidebilir. Benim yeni üniversiteye başlayacak arkadaşlara önerilerimden birisi, "o gözle" bakmayacak dostlar edinmeniz yönünde, iyi birşey bir kızla dost olabilmek.

Bir laf var: "Evlilikleri aşksızlık değil, arkadaş olamamak bitirir", belki de en güzel evlilik tabirlerinden birisi.
İkidir bu tip konuları açman benim de gözümden kaçmadı, gelin adayı yok demişsin ama düşünüyor ve sanırım ömür boyu birlikte olabileceğin bir bayanın özlemi içindesin

Güzel tespitler, güzel değerlendirmeler yapmışsın . Kendimce bir şeyler belirtmek istiyorum ben de. Dediğn gibi hemcinslerimiz arasında oldukça düşük karakterli olanlar mevcut. Şöyle ki çevremde biri evleneceği hanım hakkında şöyle bir yorum yapabiliyor çekinmeden : "Elimin altında her zaman hatun olcak." Bu zihniyetteki insanlar bir zahmet evlenmesinler. Evlilik, "free-***" değildir, olmayacaktır. Evlilik gerçekten çok kutsal bir olay. Günümüzdeki evliliklere bakarak bunu anlamak oldukça güç olabilir, bunun nedeni de açık açık belirteyim, gençlerin uçkur düşkünlüğü ve küçük yaştaki kardeşlerimize bu uçkur düşkünlüğünün iyi bir şey olarak aşılanması. Hal böyle olunca, 13-14-15-16-17-18-...-25+-.....-30+ yaşlara kadar bu zihniyet sürüp gidiyor.

Çevrenizdeki insanları iyi ve tarafsız bir şekilde gözlemlediğiniz zaman genel olarak bayanlara *** objesi olarak baktıklarını görmeniz hiç zor olmayacaktır. Ama hayatın cilvesimidir yoksa attığı kazıkmıdır bilemem, "iyi & güzel insanlar" - güzellik fiziki ölçüleri temsil etmez" bu tür tiplerin karşılarına çıkarlar.

Günümüz erkeklerinin neden böyle olduğu sorusuna gelince, yaptığın tespit son derece yerinde ve doğru. Zamanında bir şeyler yaşayamamış olmak, daha sonra da abartmak.. O tür insanlar genelde "abi" olur. "Abi"lerin yanında da küçük küçük kardeşler. Bu süregider böyle zihniyet asla düzelmez.

Günümüz kızlarına gelince... "Akıllı" kıza rastlamak gerçekten inanılmaz derecede zor. Şanslıyım etrafımda çok fazla kız oluyor ve gözlemleme şansı yakalıyorum. Hemcinslerimiz ne kadar uçkur düşkünüyse günümüz kızlarının çok çok çok büyük bir bölümü de aynı zihniyette. Hani kutsal değerler vardır, eskilerden kalan ve bazı dinazorlar bu değerleri savunurlar, -biri de ben- aşkmış sevgiymiş hissetmekmiş.. Hakgetire ! Durum o kadar vahim ki bir kaç ay sonra kızların erkeklere saldırmasından korkuyorum !

Akıllı bir bayan.. Etrafımda yok mu var.. Dostum onlar da. Bir bayanla, karşı cinsinle dost olabilmek gerçekten çok önemli bir değer.

Eğitim almış okumuş insanların kendi hayatlarını kurmaları bence çok hoş ve çok güzel bir hareket. O başınabuyrukluk da biraz aile içi baskıya göre değişebilir. Lise ve üniversite zamanında aile içi baskıya maruz kalan -kız erkek farketmez- bireylerin kendi ayakları üzerinde durmaya başladıkları ilk zamanlar özgürlüğün tadını almaları bu tür sonuçlara yol açabiliyor. Ama şu da var ki eğer benim kültür düzeyim belli bir seviyedeyse karşımdakinin de en az benim kadar kültürlü olması gerekiyor...

Bazı arkadaşlar maddiyata değinmişler, eğer ki evlilik gerçekten sevgi temelleri üzerine atılmışsa hiçbir sorun kalmayacaktır zaten. Hayatın en büyük sırlarından biri iç huzurunuzu sağlayabilmek ve sağlam temeller üzerine oturtabilmek.