Selamlar.
Öncelikle bu ikidir evlilik konusunda yazıyorum, hayırdır inşallah

ufukta gelin adayı da yok, fikir de yok ama tartışalım istedim
Bu çağda evlilik fikri zor yahu. Hepimizin alıştığı yaşamın biraz dışında. Belki bizleri evliliğin çok dışına atan şehir yaşantısı. Kimseyle paylaşamadığımız birer yalnız hayatımız var.
- Kuşak olarak bakıldığında erkekler biraz kültür olarak bizim kuşakta daha iyi, biraz eğlenme biçmi olarak daha iyi. Ama yine de aramızda - lafım meclisten dışarı - evlense bile eşini bir hayat kadınıyla aldatacak kadar düşen erkek çok, maalesef. Eski erkeklerde de vardı yenilerde de var.
- Kadınlar biraz daha özgür moddalar. Hele ki eğitimli olanlar kendi evlerini kuruyorlar, kendi hayatlarını yaşıyorlar, gördüğüm kadarıyla geziyorlar tozuyorlar, bir anda evinin kadını olmak, eski kadınlar gibi evinin kadını olabilmek zorlayacak mı bizim kuşağın kızlarını, bilemiyorum. Zorlar muhakkak.
Yeni çiftlerde karşılıklı saygı problemleri biraz fazla. Bunun çok sebebi var ama genel olarak ben şuna yoruyorum: Kadınlarla arkadaş olamamış erkeklerde bu problemler daha fazla. Eğer evlilik öncesinde kadın dostlarınız arkadaşlarınız olmuşsa kardeş gibi geçinebilmişseniz evlilikte de işler iyi gidebilir. Benim yeni üniversiteye başlayacak arkadaşlara önerilerimden birisi, "o gözle" bakmayacak dostlar edinmeniz yönünde, iyi birşey bir kızla dost olabilmek.
Bir laf var: "Evlilikleri aşksızlık değil, arkadaş olamamak bitirir", belki de en güzel evlilik tabirlerinden birisi.