Gıyabımda benimle ilgili olarak tartışmamanızı rica ediyorum.
@nipphell, wp_set_post_tags fonksiyonunu ben yazmadım ama dediğiniz gibi codex'te bile bahsedilmeyen (bundan emin değilim) bu fonksiyonu kimse bana öğretmedi.
https://www.r10.net/1058700592-post4.html adresindeki kodlar, sadece başlıktaki kelimelerin etiket olmasını istedikleri içindi. Kendi sitemde de yayımladım. Yazıma gelen yorumda, etiketin sonuna nasıl ifadeler eklenir isteği vardı, buna cevaben,
bu başlıkta verilmiş olan kodları yazdım.
Ardından bazı istekleri tam karşılamadığı söylenince de kodlarımı güncelledim.
http://www.wordpress-tr.com/forum/topic/8876#post-40945 adresindeki mesajları okursanız da emye isimli kişinin bana wp_set_post_tags fonksiyonunu öğretmediğini bilakis, kendisinin benden öğrendiğini anlarsınız ki ona verdiğim ilk cevapta (ki aşağıdadır) fonksiyonun işlevinden bahsediyorum.
Alıntı
Etiket silmek için ne yazık ki böyle basit bir fonksiyon bulamadım. Ancak aşağıdaki kod yapısı ile bir yazıya ait etiketi silebilir daha doğrusu etiket ile yazı arasındaki ilişkiyi koparabilirsiniz.
$delete_terms = array(15, 20 ,50); //silinecek etiket ID'leri, dizi olarak
if ( $delete_terms ) {
$in_delete_terms = "'" . implode("', '", $delete_terms) . "'";
$wpdb->query( $wpdb->prepare("DELETE FROM $wpdb->term_relationships WHERE object_id = %d AND term_taxonomy_id IN ($in_delete_terms)", $object_id) );
//etiketleri siliyoruz
wp_update_term_count($delete_terms, $taxonomy);
//etiketteki yazı sayısı
}
Kod wp-includes/taxonomy.php dosyası içerisindeki wp_set_object_terms fonksiyonundan alınmıştır.
WP'de etiket silme işlemi ajax ile yapılıyor. Gerçi wp_set_object_terms fonksiyonu hem ekleme hem de silme işlemini yapıyor ancak bunu şu şekilde yapıyor, yazıya ait bütün etiketler fonksiyona bildiriliyor, bildirilmeyen etiketler siliniyor. Eğer yazıya ait bütün etiketleri biliyorsanız bu durumda wp_add_post_tags fonksiyonu gibi
wp_set_post_tags($post_id, $tags, false); ile de silebilirsiniz.
örnek, wp_set_post_tags(123, 'elma, armut, mahmut', false);
123 id'li yazıdan elma, armut, mahmut etiketleri dışındakileri siler.
false yerine true yazarsanız, elma, armut, mahmut etiketlerini yoksalar eklerler.
Tercih sizin.
Bu konunun daha fazla uzamasına gerek yok, arkadaşın sorununa cevap veren arkadaş tevazu gösterip, beni adres göstermiş. Bunu sorgulamanın kimseye bir faydası olmayacaktır.