Web hayatınızda başarılar dilerim.
Teşekkürler bende size başarılar dilerim.
Aslında yukardaki ayakkabı dükkanı örneği hoşuma gitti. Bu örneği kendi tezime göre uyarlayıp aktarmak istiyorum.
Diyelim ben bir çok şeyin nerde olduğunu bilen bir uzmanım(Google) ve aynı zamanda mağazalara istatistik hizmeti veriyorum(Analytics). Bu hizmetimde mağazalarına giren kişileri ve kaç kişinin hangi reyonları gezdiğini ve ne kadar gezdiğinin bilgilerini mağaza sahiplerine veriyorum aynı zamanda bende biliyorum bu bilgileri. Fakat bu istatistik hizmetimi bütün mağazalar kullanmıyor.
Belki Türkiye'deki en büyük 2 ayakkabı mağazası bu hizmetimi kullanmıyor ve ben bu 2 ayakkabı mağazasının istatistik verilerini bilmiyorum.
Birisi bana soruyor erkek ayakkabısı alacağım nereye gideyim. Ben ona ilk 10 mağazayı söylüyorum. En iyisi 1.sidir diyorum. Bana soran kişi 1. mağazaya gidiyor ve bir süre sonra tekrar gelip bulamadım istediğim ayakkabıyı 2. mağazanın adresi ne diye soruyor. Peki diyorum 2. mağazaya yönlendiriyorum ve bu kişi bir daha bana ayakkabı mağazası için gelmiyor. Bende diyorum ki. 2. mağazaya +1 puan vereyim çünkü gönderdiğim kişi bir daha gelmedi demek ki aradığı ayakkabıyı buldu. 1. mağazaya da -1 puan vereyim çünkü gönderdiğim kişi memnun kalmadı gelip tekrar ayakkabı mağazası sordu.
Şimdi elimde iki bilgi var birincisi bu verdiğim puanlar, ikincisi her mağazanın olmasada bazı mağazaların içinde gezilme süreleri. Siz olsanız hangisini dikkate alırsınız?