Ioncube ile şifreleme olayını akıllı bir kod yazarının kullanacağını hiç sanmıyorum, eğer düzgün birşey yazmışsanız ve buna müşteri arıyorsanız en baştan ioncube ile şifrelediğiniz için %50 kayba uğramışsınız demektir. Çünkü insanlar sevmiyor böyle scriptleri, orasını burasını kurcalamak istiyor, sonuçta para vermiş, kurcalamayı boşver, belki sen o şifreledeiğin dosya içine bir açık kapı koydun ? Forumda bunun örnekleri yaşandı daha önce hatırlıyorum. Mazereti ne olursa olsun kabul edilemeyecek birşey..

Birde kontrol olayı için uzak sunucuya bağlanmak... Adam sizden ticari bir script aldı diyelim, ne güzel müşterisine ürün satıyor, ama birgün bir bakmış ki site açılmıyor. Sebep ? Scripti satan kişinin hostunun gümlemesi, bundan daha acemice bi lisanslama olayı olamaz.

Bana göre en iyi yol (sonuçta kırmak isteyen kafasına koyduysa hepsini kırar) oturup adam gibi karmaşık bir fonksiyon yazıp bunu can alıcı birkaç sayfaya serpiştirmek, kodlarıda birbirine bağlamalı ki eleman bişey karıştırırsa tüm sayfalar hata versin. Bunun içinde elemana domaini üstüne bir key verirsiniz, bu keyi fonksiyon ile kontrol edersiniz falan. Yani bu konuda daha fazla kasmaya gerek yok, ne scriptler var piyasada, ioncube ile zend ile şifrelenmiş...