Merhabalar,
Yıllar yılları kovalıyor şu siteye her girdiğimde bazı arkadaşlarımız pembe tablodan bakıp yeni arkadaşlara inanç verirken bazı arkadaşlarımız onlara gerçek hayat gibi şu sanal dünyanın da ne kadar acımasız olduğunu gösteriyor...
Hani varya şu hayal "Garajda Gugıl Kurmuşlar Be" bendede bir alışkanlık vardır "Pehh" çok büyük hayallerle büyüdük, keşke küçükken fazla hayal kurmasaydım.Bilgisayar ile erken tanışan biri olarak pişmanım.
Ama pişmanlığım şu melete cumartesi pazar demeyip başına geçmemden değil sürekli pembe hayallere dalıp hiç birini başaracak güce sahip olmamdır.
Başlarda dedim acaba bendemi bir problem var?Ama peş peşe patlayan projeler ile dünyanın devleri değişti (Bknz Youtube) Biri bir fikir attı video izleyelim cevap belli "pembe bir hayal" yene benden bir "Pehh" Ama elin adamları öyle güzel yapıyor ki biz chatte takılırken hani bir anlam ile karı-kız peşinde koşarken adamlar pembe hayallerinin peşinden koşup bir şeyler yapıyor.Tekrar kendi kendime söyleniyorum "Yahu nedir bu onlara benzeme duygusu, olum kendine gel sen onlar gibi değil orjinal olmalısın" heh içimden durup tekrar bir "Pehh" geçiyor...
Yanımda kötü karga (Ç)alıntı siteler çok para kazandırıyor(muş) diye mırıldanıyor kulağıma..Bir yanımsa " (Ç)alıntıymış pehh.Bak adamlar garajda 5-6 milyon dolarlık proje kuruyor sen televizyon yanında bilgisayar önünde bir şey beceremiyorsun" diye mırıldanıyor...
Kafamı her yastığa vuruşumda "Olum muco yarın süper bir fikir bulacaz cümle alem görecek.Hem unutma geleceğin para kapası bilgisayar.."Sabah oluyor telefonun sesiyle uyanıyorum.Olmuş zaten 10 ... Şöyle kalkıp bir güzel markete iniyorum.Ağaçların altından gidip biraz da rüzgarı hissediyorum...
Bu güzel anlar sadece bir kaç saniye ile sınırlı eve vardığımda yene şu meletin karşısına geçip bir fikir aramaya koyuluyorum...Yok yok yok.Acaba bu fikir mi beni arıyor yoksa ben mi onu arıyorum onu cevabını bende arıyorum

İçimden yene "Pehh" geçiyor ancak bir şey bulur gibi olunca yene bir umut ordan bir abimiz proje tutmaz diyor bir "Hayal" Kırıklığı daha .. En iyisi yene "Pehh"
Sonunda bir noktadayım , demekki bu adamlar bu hayalleri bilgisayar başında değil hayatın içinde öğreniyor anlaşılan,Çünkü ben bilgisayarın tüm mahallerini gezip inceledim ama ne aklıma bi "Gugıl ne Youtub" gibi proje çıkmadı ...
Sanırsam benim kaybım en çok "Gugıl ve Youtub" gibi siteler yapıp para kazanmayı düşündüğüm içindi.İçimden yene bir "Pehh"
Yok hocam biz bu pembe hayalleri ne zaman gerçeğe çevirmeyi başaracağız
NOT:İçimden geçenleri yazdım,özellikle bu bölümde çünkü söylediklerim le aynı düşüncede olan olmayan bir çok arkadaşım olabilir biraz şu fırtınadan birilerini kurtaralım hep can kaybı
Yazdıklarımın Kahramanı "Pehh"