Selamlar
Son aylarda gözlemlerim sonucunda hiç hoş olmayan satışlarla karşılaştım
aşağıda yazacaklarım vps ile ilgili mağdur olan kişiler için geçerlidir.
Okullarında kapanmasıyla son günlerde özellikle son günlerde her önüne gelenin vps satması bu piyasayı ciddi olarak sarsmıştır
VPS nin daha açılımını bilmeyen kişiler Almanyadan 100-150 liaraya makina alarak ve ona 8 - 10 - 15 - 20 vps açarak satış yapan kişiler mevcuttur
bu kişiler vergi ödemesi yapmadiğindan dolayı normalinde 1 gb ramlı vpsnin ücreti 90 / 80 / TL gibi olması gerekirken 30 TL gibi komk bir rakama satmasıdır
işin garip tarafı bize gelip falancıda 1 gb ramlı vps 25 tl deyip siz neden pahalı satıyorsunuz gibi agresif ve bir o kadarda komik sorular soranlarda bulunmaktadır..
makina paralarını birinci ay çıkarabilen lakin 2. ay için kara kara düşünen 25 liraya vps satip piyasayi iyice batıranlarmı dersiniz yoksa
25 TL ye vps alıp çok çok yüksek perfermans bekleyip sorun yaşadiğindada şikayet eden bilinçsiz müşterilermi dersiniz her ikiside bilinçsiz satış ve alış yaptıklarından ciddi problemler yaşamaktadır
VPS şudur bilmeyenler için yazıyorum
VPS sanalda olsa - paylaşımlıda olsa sonucta bir sunucudur
vmware hyper vz vs gibi yazılımsal paylaştırıcı programlar ile bütün bir sunucunun parçalanmış halidir.
Bu vps sunucudan çok çok performans beklemeniz zaten yanlıştır
20 tl ye 25 tl ye vps olmaz satanlar ise emin olun vergi kaçıran ve ileride size ciddi boyutta problem yaşatacak olan satıcılardır
Satıcılara ise şunu söylemek istiyorum
Bir müşteri geliyor bana vps açın şu eklentiyi kurun bu eklentiyi kurun onu yapın bunu yapın böyle bişi olmaz bu kadar kendinizi düşürmeyin
bilmiyorsa araştırsın yapamıyorsa hazır donanıma sahip ve hazır yazılımsal eklentilere sahip dedicatedten açilmiş reseller kullansınlar artık bilinçlenin
örnek vericem bana gecenlerde şöyle bir müşteri adayı denk geldi
Bana bir vps ver cpanel kur ( iyi verelim kuralım )
bana irc kur - bana radyo kur - bana curl kur bana zend kur bana oyun kur ( bizene kardeşim senin ircdenden radyondan oyunundan )
alırsın vps yi kendin kurarsın
şu konudada bilinçlenin
VPS satıcısı sadece işletim sistemi linux veya windows neyse onu kurar ve istenilen panel cpanel plesk vsvs artık neyse onu kurar
3. yazılımlar ( eklentiler - moduller bunlar vps satan kişiye ait değildir )
kimse dedicated aldığı yere bana irc kurun diyemez radyo kurun diyemez anlayın sanalda olsa bir sunucu sahibisiniz
artık satıcı ve alıcıların bilinçlenmesi gerekiyor
vps alacak olan kişilerin özellikle bu işi iyi bilen birilerinden almalarını önermekteyim bu forumda bu işten anlayan bir kaç kişi var onlardan şaşmayın
vps satacak olan kişilerede tavsiyem bu cocuk oyunu değildir şimdi parasını alayım 25 lira satayım ne olursa olsun demeyin vps vermekte satmakta sorumluluk ister piyasası düşürmeyin kaliteli hizmet kelimesini unutturmayın şu piyasada kişi vps kullanmasını bilmiyor ve öğrenmeye gayret göstermiyorsa vermeyin kardeşim gitsin reseller alsın
bu yazımdan dolayı bu işi hakkı ile yapanlardan taktir alacağımı lakin bu işi bilmeden yapanlarında olumsuz yorumlarına maruz kalacağımı biliyorum
bugüne kadar kimse bu tür konuda kimseyi bilinçlendirmemiş umarım yazdıklarım yanlış anlaşılmaz ve umarım yazdığım bu yazılardan sonra azda olsa bir değişiklik olur
Artık şu olayları görür olduk
25 tl ye vps satanları görerek
konu açan bazı kişiler şunu yazıyor
vps ariyorum
ram 768 mb
disk 50 gb
ücret 15 tl fazla veremem şeklinde konularda gördük
işte bu tür konuların esasında suçlusu konuyu açan değil o konuyu oraya teşvik eden 20 - 25 tl ye vps satan kişilerdir
alıcı nasıl olsa 25 tl ye var 15 tlyede veren olur diyor ve konu açiyor veya sponsorluk istiyor
kaliteli bir hizmet verdiğinizi düşüyorsanız o kalitenin hakkını almanyadan 150 tlye makina alarak haftada bir ip ip yüzünden bütün serinin bloke olması değildir kalite gidin adam gibi yerlerden makina alın 100$ fazla verin kafanız rahat olsun ona görede ücret tarifesi oluşturun ve satışınızı o şekilde yapın kaliteli hizmetin 1. adımı budur hiç yoktan en ufak bişide makinadaki bütün iplerin bloke olmamasını sağlar ve kesintisiz bir hizmet sunabilirsiniz
içinizde muhakkak serbest piyasa kardeşim herkes istediği gibi satar diyenler olabilir ama unutmayın 20 tl 25 tl lik vpsnin kaliteli olması beklenmez konumuz serbest piyasa değil kaliteli bir hizmet ve bilinçli müşteriler olduğunu unutmayınız

vps konusunda çok yeni veya çok eski bir satıcı değilim fakat tavsiyelerimi bu işi 10, yılını doldurmuş bir hosting / reseller / dedicated satışı yapan birisi olarak yazdım umarım yanlış anlaşılmaz
Yukarıdaki yazılar tamamen VPS alıcıları ve satıcıları için yazılmıştır..
Alıcı ve satıcı olarak kesinlikle isim/reklam belirtilmemiştir.
Yazının maksatının tamamen bilinçlendirme/bilgilendirme olduğunu ciddiyetimle hatırlatırım

hayırlı paylaşımlar..