geçende tekele uğramıştım dedim abi bu arpa suyu kaça üretiliyor? ya dedi 50 kuruş felan olsun ki yoktur o kadar maliyeti 50 kuruşta firma kazansın, 1 lira olması lazım.

e dedim ne kadar şimdi fiyatlar, 2.25 ykr dedi haziran başında son durumu bilmiyorum.

net söyleyebilirim ki devlet arpa suyundan %70 oranında (en az) fahiş bir vergi almaktadır.(gerçek rakamı bilen varsa paylaşşın)

adama sordum, e dedim üzüm suların ne kadar? dedi ki eskiden köpe öldüren dedikleri oldu 7 ytl en az, o da biliyorsun doyurmaz insanı...
e dedim ne yapıyor bu insanlar, litre litre üzüm suyu üretiyorlar, aslan sütü denemeleri yapanlar var bunu erikten bile yapıyor bi arkadaşım dedi!!
ve ekledi 1-2 kişi olarak gorme bunları sayıları azımsanacak kadar değil...
ee soruyom şimdi? devlet istediği geliri gerçekten toplayabiliyor mu?
olanı soyleyim hele ki akdeniz sahillerinde gemilerde tonlarca üzüm ve arpasuyu var gümrüksüz kaçak, ve bunların merdiven altı olanları da var aralarında, sonuç...
turistler bile ölmeye başladı...
dumansız fabrikalar turizmi yaşatabilmek için mecburen giriyor bu işe, gostermelik bir kaç kasa da vitrinde vergili bandrollü ürünleri var...
yalan mı?
vergilerin fahişlemesi insanları vurgunculuğa iter, ve bir kaç zengin daha yaratırlar o kadar...
sigara kullanmam ama burada cezayirde karton sigara 15-20 ytl civarında, tr'de biraz ucuza satsam almaz mısınız?