Merhaba arkadaşlar..
WP'de konu içerisinde resim galerisi oluşturduğumuzda eğer kullanılan tema'da attachment.php dosyası varsa galeriden tıklanılan resimler o olan içine attachment.php dosyasında belirtilen boyutlarda açılıyor. Yani resime bir kez daha tıklayarak resim.jpg dosyasına gitmeden single.php içinde resim.html/resim şeklinde görüntüleniyor.
Ancak attachment.php dosyası bulunmayan temalarda ise resim küçük boyutta açılıyorr yani sayfayı kaplamıyor. Tüm resimler 300*300 formatına uygun çıkıyor. Halbuki attachment.php olan temalarda ise bu ayarlamayı sayfaya tam sığacak şekilde ayarlayabiliyorum.
Biraz karışık oldu sanırım tam olarak anlatamadım

Şimdi benim istediğim tarz bir tema örneğin: frmcuk.net inceleyin lütfen resimlerin nasıl açıldığını site içerisinde tam sayfa olduğunu galeriyi felan.
Ancak daha başka bir çok tema denedim onların hiç birinde galeri içindeki resim tam sayfa olmuyor ve attachment.php dosyası olmadığı için herhangi bir ayarlama yapamıyorum.
Ve şimdi çok hoşuma giden bir tema buldum epeydir karıştırıyorum ancak bir türlü şu an kullandığım temadaki olayı yapamadım.
Sizlerden ricam herhangi bir temaya nasıl attachment.php monte edebiliriz? Yada daha farklı yöntemlerle bu işi çözebilirmiyiz?