biraz daha ayrıntılı anlatayım
örn
/include/sag.php dosyasında ki resim linkini images/abc.jpg şeklinde versem, bunu index.php ye include ettiğinde bir problem olmadan images/abc.jpg şeklinde görüyor zaten
ama
haber/detay.php sayfasına da ../include/sag.php yi include ednce bu sefer
haber/images/abc.jpg şeklinde arıyor
farklı farklı include dosyalarımı yapmam gerekiyor ana dizinde göstermek için farklı include dosyasında gerekli dizin atamalrını yapıp, alt klasörler için farklı include mi hazırlamam lazım bir türlü bunu anlamadım
geçenlerde başka bir sitede tüm dosyaları farklı klasörlere koydum tüm linkleride ../ şeklinde yaptım ana dizine attım images klasörünü mesela site/index.php, haber/index.php yapınca hepsinde ../include/sag.php diye örn sağ bloku çektiysem hepsinde problem olmadan göründü. İmages klasörünü ana dizinde aradıkları için buldular. Şimdi yaptığım ise /index.php ana dizinde olcak, haber/index.php farklı klasörde olmuş olcak.
ana dizin için kodları ayarlarsam alt kategorilerde problem oluyor, alt kategoriye göre ayarlarsam index.php de problem oluyor, bunun için farklı bir kod yokmu, alt klasör se şu şekilde çağır, ana dizindeyse şu şekilde çağır gibilerinden.