Alıntı
* Script konusuna gelince Joomla ve wordpress dururken diğer scriptlere para vermek bana biraz gereksiz geliyor. Joomla ve wordpress gibi scriptler zaten konusunda dünya da ün edinmiş kişiler tarafından geliştiriliyor.
wp ve diğer paketler ham halleriyle seo bakımından yeterli olmuyor. muhakkak üzerine ek düzenlemeler (seo eklentisi vs) olmalı.
para harcamadan kasıt çok maddelidir. bir maddesi de link almak. ben yaklaşık 3 yıldır link almanın ne demek olduğunu çok iyi anladım. ne yaparsanız yapın, bir site için dış link o sitenin yaşama kaynağıdır.
e kaliteli sitelerden (yani ana sayfası pr5 den ileri olan ve bazı alt sayfaları da yine pr5 ve üstü olan siteler) link almak da kolay olmuyor. biraz önce link aldım sadece 1 sitem için 40tl verdim. ki yetmiyor daha da link alıcam o siteye. 1 ay sonra yeniden bu parayı/paraları vermem gerekecek. üstelik tek bir site içindi bu. bunu vermek zorundayım çünkü sitem linksiz kaldığında alacağım sonucu biliyorum.
param yoksa ne yaparım diyenler için de mecburen dofollow prli blogları önermek zorundayım. en azından belli bir düzeye gelene kadar. sayfa kirliliği yapmadan ve bulunan sayfaları çöplüğe çevirmeden ve özellikle ingilizce biliyorsanız, o konuya ciddi bir yorum da yaparak sitenize backlink sağlayıp belli bir kazanç elde ettiğinizde de link satın alabilirsiniz.
özellikle türkiyede birçok webmaster bu işe başlarken 0 (sıfır) sermaye ile başlıyor. bu yüzden belli bir kazanç periyodunda belli yerlerden geçiyor (dofollow link sağlama gibi).