Sevgili arkadaşlar,

bu aralar fazlasiyla alakasiz işlerle uğraşmak durumunda kaldiğimizi belirtmek isterim. Ama işin özü şudur ki bu işler her cani sikilanin sağa sola çemkirmesi ile cevapsiz ve sonuçsuz birakilmaz. Her konunun kendi içinde hukuki açilimlari vardir. Bizim de itina ile izlediğimiz yegane yol budur.

Günümüz rahatsizliklari olan kiymet bilmezlik, tüketicilik, ajitasyon, yalan, hiyanet, vesaire gibi rahatsiz duygulara başvurmadan olduğumuz gibi bir tavirla yillardir ayaktayiz, öylede kalacağiz. Gönül ister ki çevremizdeki herkesden de ayni sağduyulu davranişlari görelim lakin insanoğlu işte bir anda değişebiliyor. Buda beraberinde güvensizliği getiriyor.

Gelelim meselemize.......

Haykocepkin.biz albüm yolculuğumuzda kurulmuş bir sitedir. Kendi sitem olan haykocepkin.com tamamiyle bilgi içerikli bir site olduğundan; muhabbet, yorum, eglence, bilgi alişverişi, buluşmalar, paylaşimlar vesaire gibisinde ortamlari .biz sitesi karşilamiştir. Zaman içerisinde site içeriği büyüdükçe mert güner yani siteyi oluşturan kardeşimiz maddi destek rica etmiştir. Hatta 'extra neye ihtiyacin olursa haberdar et yeter ' diye de açik kapiyla yaklaşmişizdir. Uzun zamandir sitenin maddi konularini bizzat karşiladim. Bunlar tüm dekontlari ile ispatlanir durumdadir. Bu ayrintiyi neden belirttiyorum; çünkü site kapandiğindaki yazilan yazinin sonucunda hukuki süreç başlamiştir. Her cani sikilanin şu şöyledir bu böyledir diye çemkiremeyeceğini yazinin başinda da belirttiğim gibi.

Zaman içerisinde site içerisinde pekçok konu ile alakadar şikayet mailleri almaya başladim. Adam kayirma, saf olma kafaya estiği gibi müdahaleler vesaireler oluşmaya başlamiş. üstüne üstlük sitede çeşitli çeşitli bir çoğunun asla adimla yanyana durmasina müsade etmeyeceğim antin kuntin reklamlar alinmaya başladi. Bugüne kadar adimizi arkasinda durmayacağimiz bir reklamla yada ürünle yanyana koymadik. şimdi kim benim adimin geçtiği bir sitede bana sormadan asla kabul etmeyeceğim şeylerle beni yanyana koyabilir sorarim? Cevap-kimse bu sebeplerden kelli siteye artik maddi desteğimin olmayacağini bizzat kendim belirtmişimdir mert günere.

Biz sitesi devam edebilir ama ben kabullenmediğim konularla dolmaya başlamiş bir platforma destek vermek durumunda değilim. Neticede adimiza kurulmuş tonlarca site mevcuttur bunlar hiçbir destek almaksizin sadece sevgi çerçevesinde oluşumlarini devam ettirmektedir. Bizim sitemizi desteklerkenki yegane arzum ise tek ve en büyük en gerçekçi bilgileri barindiran, interaktif kolu güçlü olan bir oluşum yaratilmasina destek olmak idi. Neticede sitenin ilk oluşum sebebinin, yani sevgi kisminin atlandiğini görüyoruz. Ayrica kaç tane müzisyen, sanatçi, artist dişardan birilerinin kurduğu internet sitelerine maddi destekte bulunmuş güle oynaya, sorarim.

Gelelim bu olaylardan sonraki mert kardeşimizin yaptiği ajitasyon dolu, duygu yüklü hahahahahahah, tüketmeye yönelik içinde kiymet bilmeyen, yalan barindiran yazisina… mert sitenin kurulma sebebi olan bana ve onun çevresindeki birleştiriciliğine bu yazisiyla hiyanet etmiştir. Iyilik yap denize at çok doğru malesef. Yazi sitede saat 23:00 itibariyle konulup bizim farkedip kaldirtmamiz saat 01:20 de gerçekleşmiştir. Yazinin site başliğinda duran 2 saat 40 dakkanin her saniyesinin hesabi sorulacaktir.

Sadece ve sadece bizim ağzimizdan çikanlar doğrudur. Internet aleminin en büyük çirkinliği de budur zaten. Ağzi olanin parmağiyla ancak yorumlayabildiği yalan dünya… şimdi müsadenizle albümüme yoğunlaşmam gerekiyor.

Hayko cepkin