Suspend ettiğimizde etkisi kötü oluyor diyorsunuzda,
Suspend etmeden önce kişiye mail ile bilgilendirme yapsanız ve 12 yada 24saat süre içinde CPU durumu bu şekilde devam eder ise suspend edilecektir. deseniz.
Daha güzel olmaz mı?
bunu zaten yapıyoruz.
ama suspended eklemiyorum. Cünki gercekten zararı büyük oluyor.
Kesinlikle.Bir aksilik oldu bir anda bişey olduda cpu %40 lara vurdu diyelim.(daha önce başka bir sitemde yaşadım bir saldırıdan dolayı) 40 tl gibi bir ücretmi ödeyeceğiz ? Suspend etseniz daha iyi veya uyarın siteyi taşıyalım.Para uygulamasının doğru olmadığını düşünüyorum.
takibide bir anda 40TL fatura kesmicez bu sacmalık olur elbette.
incelemeleri yapıyor mysql sorgusu cpu kullanım oranıı v.s teknik izlemeye alınır ve müşteri bilgilendirilir.
2. 3. bilgilendirilme yapıldıktan sonra işlem ücreti kesilir ödemesi icin 10 - 20 gün arasında süre belirtilir.
Fatura Kesilmedende Ortak Cözüm Aranır Ve Bu Cözüm Sonrasında Gerekli işlem Yapılır.
faturayı yansıtmadan önce üyelerinize bilgilendirme maili atın min. 12 saat süre verin bari, sonucta basit bir eklentinin kaldırılması bile cpu yu rahatlatmakta.
birde hosting parasını pesin veren birisi bu fatura olayından memnun olmayıp hostingi iptal etmek isterse kullanım dısı olan ücret geri ödenecek mi ? birde söyle bir sorun var, bir site fena halde cpu asıyorsa, ona ne kadar fatura yazsanız da sonucta aynı sunucuda ki baska site de etkilenecektir ? ona çözümünüz ne olacak ? cpu asan kişilerden aldıgnız ücreti, cpu asmadıgı halde diger siteler yüzünden kasan sitelerle paylasacak mısınız ? kusra bakmayın ama bence sacma bir yöntem olmus, sonucta ne kadar ücret verse de bir site diger sitenin acılmasını sürekli olarak zorluyorsa suspendlemeniz en mantıklısıdır.diğer müşterilere haksızlık olur cünkü.
birde hosting parasını pesin veren birisi bu fatura olayından memnun olmayıp hostingi iptal etmek isterse kullanım dısı olan ücret geri ödenecek mi ? Geri İade Edilir Bundan Süpeniz Olmasın. bir site fena halde cpu asıyorsa, ona ne kadar fatura yazsanız da sonucta aynı sunucuda ki baska site de etkilenecektir ?ona çözümünüz ne olacak ?
Aşırı dercede cpu harcıyorsa site sahibiyle iletişime gecilir ortak cözüm yolları aranır.
Cözüm Yolu Bulunduktan Sonra Cözüm Yolunu işleme Alırız Ve Gerekli İşlemleri Yaparız.
Kimsenin bu konuda şüpesi olmasın.
bir site diger sitenin acılmasını sürekli olarak zorluyorsa suspendlemeniz en mantıklısıdır.diğer müşterilere haksızlık olur cünkü
bu sorunuzun cevabını yukarıda verdim.