Elazığlı168 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Açıklamanız için teşekkürler. İptables e dandik diyen benim ancak her saldırı için bunu demedim juno.c ile yapılan syn flood için kastettim. Tamam dediğiniz uygulamalarla ve iptables ile sunucunun bu isteklerden etkilenmemesi sağlanabilir. Fakat konuda baştan beri söylediğim juno.c nin çalıştırıldığı sunucunun çıkış trafiğinin büyük bir kısmını işgal edip karşı sunucuyada bu trafiği iletmesidir.
Örneğin eğer verimerkezi çıkışlarda juno.c için yada buna benzer bir agresif çıkış için engelleyici bir kural koymamışsa 100 mbit hattı olan bir makinadan anlık 50-80 mbit çıkış yaparsınız karşı sunucuda bu trafiği görür. Türkiyede sunucuların ortalama hatları 3-5 mbit iken böyle bir saldırıdan ancak dediğiniz gibi sunucunun önüne koyulacak ikinci bir sunucu yada donanımsal araçlarla sağlanabilir ancak unuttuğunuz şey gelen trafiktir çünkü kaynağı belli olmayan bir trafiği network içinde yok edemessiniz. Hattı bol olan yurtdışı lokasyon bir verimerkeziyse ve gelen saldırının boyutuda yüksek rakamlara çıkmadıysa verimerkezinin umrunda olmaz zaten iptableslede sunucunun etkilenmemesini sağlarsanız hiç problem olmaz. Ama siz fark etmeseniz bile sunucu önünde saldıran sunucudan trafik akışı geldiğini bilirsiniz.
Örneğin ismini vermek istemediğim bir verimerkezinde iken 2 gün boyunca juno.c kaynaklı bir atak aldık ancak verimerkezi firewall yazılımına juno.c için kural eklemişti ve bu saldırı asla sunucuyu etkilemiyordu ancak işin arka planında 2 gün boyunca 90 mbit istek geldiği bize verimerkezi tarafından bildirildi. Ve gelen isteğin 101 mbit olması halinde sunucuya erişimimizin kesileceğide söylendi.
Yani kısacası juno.c önlemek sadece iptables yada sunucu önündeki bir donanımla engellemek imkansızdır. Bunun yanında birde saldırı boyutundan fazla kullanılabilecek hat gereklidir.
İmkansız diye birşey yoktur. Bilgi, donanım, yaratıcılık ve kabiliyet vardır. Önemli olan araştırma ve çalışmaktır boş sözler yetersiz icraat önemlidir.Hala aksini iddia ediyorsan benle temasa geç sana IP vericem saldır istersen o daha önce yazdığın 100000000001 GBit ile hodri meydan.