Arkadaşlar büyük bir gerçeği gözden kaçırdığınızı gözlemliyorum. Bakın yahoo türkiye'ye fazla bir giriş yapmadı.Eğer isteseydi türkiyedede hatırı sayılır bir arama motoru olurdu ben şuan hem adwords hemde yahoo danışmanlığı yapıyorum ve yurt dışında hatırı sayılır bir kullanıcı kitlesi yahoo'yu kullanıyor.
Öyleki Bing adlı arama motorunun arkasında microsoft gibi bir dev var öyleki amerikada kısa zamanda dev bir kitleye ulaştı. Eğer microsoft isterse Google'nin kullanıcı hacmini düşürür ve emin olunki bu gerçekleşecek Bing sadece bir arama motoru değil bunları unutmayın elbette hepimizin fikirleri görüşleri var ama microsoft bu sistemi kurarken hertürlü olasılığı göz önünde bulundurmuştur illaki.Ve çok ciddi olduklarındanda eminim büyük bir gala yaptılar ve uğraş veriyorlar dünyadaki devlerle anlaşmalar yapıyorlar.Ve google yetkilileri bundan rahatsız olduklarını açıkça dile getirdiler. Tabiki karşımıza bir dev geliyor diyerek değil tabiki arama motorlarının birleşmesiyle rekabet ortamı azalıyor. şeklinde bir ifade kullanarak açıklama yaptılar.
Belki hemen değil ama birkaç yıla kalmaz Google'nin karşısında olacak Bing ve google biraz daha kullanıcılarına karşı yumuşak tavırla çıkacak.Ve inanıyorum ki google rekabet ortamı azalıyor derken aslında başımız ağrıyacak düşünceleri geçiriyordur aklından.İlerleyen yıllarda tatlı bir rekabetin ortasında bulabiliriz kendimizi ve bu rekabet en çok biz kullanıcıların işine yarayacaktır.
Saygılarımla