Ben zamanında cok video scripti kullandım araştırdım açıkcası..
clpishare clipbucket razzy gibi scriptler..
Ve ciddi eksikleri vardı scriptlerin elimden geldigince düzenledim ama tabiki cok zordu..
Bence video sitesinde olması gereken özellikler ;
- video url'leri gizli olmalı. Yani url yi bulup direk kendi playerında oynatamamalı baska kişiler.
- mümkünse ( tam emin degilim ama yapan siteler gördüm ) videolara watermark ile site adresi yazılabilir
- videoları facebook'ta paylaşırken misal youtube,izlese gibi hem thump hem flv oynatabilmeliyiz
- Çoklu upload olmalı
- Video sitesi TR sunucudayken FLV ve Thumb sunucusu yurt dısında olabilmeli ve flv sunucularının sayısı 1 den fazla olması durumunda destek verilmeli ( clipshare'ın bu şekilde bir çalışması var ama sunucuları ayırmıyor. flv leri yogunluga göre sunuculara dagıtıyor )
- Script bu haliyle tamamen özel olucaktır. Çoklu satış yerine ( ki bu durumlarda ***** e düşme durumları oluyor ) az ama öz kişiye satılmalıdır. Ve satılırkende özel temalarla satılırsa veya seo alt yapılarında oynamalarla satılırsa cok daha iyi olur.
- Copyright saçmalıgı olmaması cok daha iyi olabilir. Olursada uçuk rakamlar olmamalı bence.
- Sunulan playerlar harici özel player yapılabilmeli ( Ek ücretli olarak )
Aklıma şu anlık bunlar geliyor. Söylediklerim uçuk şeyler belki ama böyle bir scriptin degeri inanın 300 $ dan aşagı olmaz. Alıcı kitlesi de her türlü olur. Clipshare lisansıyla kullanmış bir insanım ve şu anda da bir video sitesi projem var. Yakın tarihte çıkıcaksa clipshare üzerinde düzenleme yerine bu scriptten alabilirim.