Arkadaşlar, lütfen dikkatli olun. myqatsel arkadaşımız hep iyi yanlarını anlatıyor ama
şimdi benden de kötü yanlarını dinleyin...

1-) Daha önce belirttim, dünyanın en büyük resmi sanal kumarhanesi IMKB'dir.
2-) IMKB öyle, istihdam verileri imiş ekonomik düzelme imiş takmaz! En güzel örneği şu anki balon endekstir.
3-) Borsa'da bir hissem var bugun 1.00 liraya aldım %20 zarardayım ilerde nede olsa çıkar hatta %50 bile düşse gene değerini bulur demeyin. Paranız sıfırlanmaz diye düşünmeyin. Paranız SIFIRLANIR!
4-) 3. maddeyi şimdi yeniden okuyun! IMKB'de gözaltı pazarı diye bir şey var!!!
şayet dolayısı ile hissenizin değeri ne olursa olsun kendinizi birden orada daha sonra da tımarhanede bulabilirsiniz.
5-) Asla birinin tavsiyesi üzerine hisse almayın satmayın! kendi öngörülerinizi kendiniz belirleyin. Borsaya girmeden önce çok ama çok okuyun!
6-) Ben bilmiyorum ama çeşitli teknik analiz metodları var, onları öğrenin, teknik analizi iyi yorumlayabilen pek çok kişi tanıdım internette, ama adamlar bu işi öğrenmişler. Ve kolay olmadığını düşünüyorum
7-) Ben, mqatsel gibi daha cok trendlere takılıyorum diyelim ve paramın %25 i civarında bir rakamla küçük meblağlarla IMKB'deyim. Nitekim 2004 senesi olması lazım dersimi aldım. Öğrenci iken harçlık çıkarmak için kucuk paralarla oynardım. Hep guardımı alarak ilerlerdim ama cok küçük paralar kazanınca nedir 10 ytl, 20 ytl felan... İşi abarttım o zaman için ciddi bir rakama cıkardım sermayemi nerdeyse 2'ye katladım. Çünkü risk hamlem arttı. Ne olduysa zaten burada oldu. Takıldığım hisse 20 kademe aşağı gitti. Kottan çıkarıldı. Kar realizasyonu da yapıp nakite gecmediğimden cok zor bir 2 sene gecirdim.

aman dikkat diyorum, ben hala anaparamı dahi kurtaramadım mahkeme devam ediyor... ne kadar olduğu mühim değil ama merak etmeyim oyle binlerce lira da değil. Ama onbinlerce lirayı kaybedenleri duyunca aynı hisseden de üzülmüyor değilim...

esen kalın
dikkat edin...