Merhaba arkadaşlar herkesin kafasında güncelleme varken kendimce bu pr backlink vs bi takım teoriler kafamda ürettim bunları sizinle paylaşmak istedim ben bu işte profosyenel deilim 2 aydır ilgileniyorum webmasterlık olayıyla
Neyse konuya girelim şimdi Google amcamız salak deil bunu bi kere anlamak gerekir. ve onun gibi düşünmeye çalışmak lazım birebir onun gibi düşünemeyiz ama
yakınlarından geçeriz.
şimdi herkes backlink alıyor backlink satıyor dikkatinizi bi noktaya çekmek istiyorum "herkes" web sitesi olan herkes anlamında yarısı yada %75 deil
buna istinaden google tarafından bakarsak google herkesin alıp sattını vede kimsenin şu site kaliteliymiş ben buna link veriyim diyerek sitesinden link vermediğinide biliyor. Şimdi size soruyorum siz herhangi bir siteye kaliteli diye sitenizden link verirmiydiniz bu dediğimi yapacak olan 1000000/1 çıkar google bunuda biliyor o yüzden alınan backlinklerin vede satılan backlinklerin google açısından bakarsak pek bi önemi yok bence..
Öte yandan nofollow linkler var bence nofollow linkler normalde alınan backlinklerden çok çok daha fazla önem arzediyor google için bunu biraz açayım nofollow linkler ya forumlarda konu içlerinde cvp yazan arkadaşların konuda bir siteyi tavsiye ettiği linklerde otomatikmen olur yani bloglarda ise yorum kısımlarında olur şimdi kim para veripte herhangi bir blog yada forumun yorum kısmından link alır hiç birimiz bu yüzden google buna daha fazla önem gösteriyor bunun doğal olduğu kanaatine varıyor..
yazıyı burda sonlandırıyorum umarım bilir kişiler bu yazdıklarım hakkında olumlu yada olumsuz cvplarını esirgemezler ben sadece kendi kafamda yürüttüğüm tasarladığım mantıken doğru olan şeyleri yazdım...
umarım google böyle düşünmüyordur. yoksa link ticareti biter gerçi o zamanda millet yorumlardan link satar :d
herkese bol nofollow backlinkler....