Cappystarj0e adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kısa kesmek istiyorum, çünkü bu konuda söylenecek çok şey var.

Size şunu sorayım: Piyasadaki web işini, bu işin uzmanı olan insanlar çok iyi yapsaydı, sizce başkalarının bu işlere girmesine gerek kalır mıydı?

Bağlantılı bir diğer sorum da, diyelim ki o meslek dışı kişiler yine de bu işlere girdi. Çok iyi bilen, mesleği bu iş olan ve çok iyi tasarımlar yapıp, çok iyi hitler elde edenlerin yanında bir başarı elde edebilirler miydi?
zaten bu işin okulunu okumuş olanlar, eğitim almamış bir yerde amatör olarak, para kazanma amaçlı uğraşan insanları kendileriyle aynı pazarda görüyorlarsa bir sorun var demektir.

bence "ben bu işi biliyorum." diyenlerin daha büyük projelerde yer alması lazım. hemen herkes wp, drupal, joomla kurup kendince iyi bir tasarımla güzel bir site hazırlayabilir. internette css, html, vektorel çizim, ps gibi alanlarda hiçbir konuda olmadığı kadar kaynak var. Bu tarz işlerle uğraşmak için okul okumaktan ziyade kişinin kendini geliştirmesi gerekiyor.

Türkiye'den bir digg, stumbleupon, twitter gibi etkili bir web 2.0 projesi çıkmıyorsa ya eğitim de sorun var, ya da bu eğitimi alan kişiler bunun hakkını veremiyor. Eğitim alan kişiler yukarda bahsettiğim kendini internet kaynaklarıyla, kitaplarla geliştirmiş kişiler aynı düzeyde işler yapıyorsa bence böyle can sıkıcı durumla karşılaşmayı göz önüne almalılar.