Evet kardeş dün de aynı olay başıma geldi. Uzun uğraşlardan sonra atlattım. Ama paranoyak etti, her an olabilir diye tetikteyim.
FlashFXP, CuteFTP gibi ftp programlarını kullanıyorsan virüsün bu programların cracklerindeki açıklardan oluşabileceği ihtimalini öğrendim, dün açılan bir konudan.
-Önce ücretsiz olan FileZilla ile ftp işlerine devam et.
WHM'den tek tek her site için sırayla aşağıdaki işlemleri yapmalısın:
-Cpanel şifresini geçici bir şey ayarla.
-Site kaynağından "<iframe" diye ara ayrıca sitene eklenen görünmeyen linkler varsa tespit et. Bu kodları sitede bulunan yerlere göre tema dosyalarından temizle. Üsteyse header.php, alttaya footer.php, sadece ana sayfadaysa index.php gibi ya da bulamazsan public_html'de wp-blog-header.php'ye kod attıklarını gördüm.
Tüm sitelere bunları uygula.
Belli bir süre geçtikten sonra sitelerin ftp'sine erişebiliyor ve kodlar yeniden eklenmemişse, tüm cpanel ve whm şifrelerini değiştir.
Tabi bunları yapıyorken bilgisayarında adamakıllı bir firewall & antivirüs yüklü olduğunu varsayıyorum. (Kaspersky Internet Security 2009 gibi...)
Sitelerin google tarafından fişlenmesi konusunda Google Optimizasyon bölümünden bilgi alabilirsin. Birçok konu var stopbadware.org'la ilgili çözümü uygularsan çabuk sonuç alırsın.