Arkadaşlar bir dönemdir doğrudur ama bu işin biticeğinide göstermez nedenleri sıralarsak ;
Türkiye hızlı gelişen ve internet dünyasına çok fazla talebi olan bir ülke
Hızla gelişen bir ülkede internet önemli olduğu için işlerin internetden yapılması hosting vps dedicated gibi ürünlerin satılmasına açıkdır
Çoğu firma artık basitde olsa internettekini yerini alıyor ve tasarıma ilgi artıyor
Fiyatların ucuzlamasıda bişiyi deyiştirmez ticareti iyi yapan insan her zaman kazanan insandır bu durumlarda nasıl anternatifler çıkaracağını bilen insanlar hiçbir zaman batmazlar küçülmeye giderler veya ek hizmetler sunarak devam ederler
Büyük bir ülkede olduğumuz için sanıyorum yurt dışı müşterilerininde türkiye'ye dönmesi ile büyük ölçüde işler artıcak firmalar bu sayede gelişecekdir ve şuandaki büyük firmalarda gücüne güç katarak datacenter işlerine gireceklerdir.
ve burada host işini küçük çapta yapanlar veya fazla gelişemeyip altlarda kalan bir çok satıcıda kapatarak işlerine son vereceklerdir
Şunuda iletmek isterim benden daha deneyimli yıllardır burada bu işlerin peşinde olanlar çok çok daha iyi bu konuları dile getirirler ben onlardanda duymak isterim yorumlarını fakat bende kendimce yorumumu belirttim inş yanlış veya eksik anlaşılmam teşekkür ederim.
Gelecek bizim elimizdedir çalışan her zaman kazanır buna engel yokdur
Saygılarımla
Barış ŞEN
İleriyi görmek zor deyil host piyasası değer kaybedebilir ama vps dedicated sunucu bulundurma vs gibi işler ön plana gelerek bu açığı kapayacakdır