tiwaly adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Süper bi yorum.
Ayrıca yakındığınız konuya gelirsek. Madem ki siz okul okudunuz, sizin söylediğiniz kişilerden çok daha başarılı ve iyi işler yapmanız gerekir ve zaten bu yaptığınız başarılı işlerdede hakkınızı alırsınız. Ama siz bu doktor, mimar vs vs olan kişilerin yaptığı websitelerinden veya tasarımlardan aldığından daha az para alıyor ve (tabiri caiz ise) onlara yetişemiyorsanız, burda durup bir düşünmeniz gerekir. Çünki eğer bir doktor sizin yaptığınız işi daha iyi yapıyorsa sizin okuduğunuz okul pekte bir işe yaramamış demektir. Bence bi durup düşünmek lazım... Umarım anlatabilmişimdir.
Not: Burda okulu eleştirmiyiyorum, o cümledeki kastım sadece kendinizi geliştirmemişiniz dir.
Arkadaş dünyada örneği olmayan bir şey istiyor. Dünyanın en gelişmiş ülkelerinde bile arkadaşın öne sürdüğü koşullar aranmıyor. Bunun için google, yahoo, facebook ve aol gibi devlerin işebaşvuranlardan aradıkları şartlara bakmak yeterlidir. Örneğin geçtiğimiz aylarda ABD deki Google merkezi pyhthon programlama dilini çok iyi bilen birkaç kişiyi işe alacağını söyledi. Başvuru için aranan tek şart bu dili çok iyi bilmekti. Google çalışmak isteyen kişinin herhangi bir okuldan mezun olmasını aramıyordu. Bu dili çok iyi bilen herkes çalışabilirdi.
Aslında burdaki mantığı anlamak çok basit. Doktor, ameliyat sırasında hatsız olmak zorunda çünkü hatasının telafisi yok. Mimar, binayı dikmeden evvel hesaplamasını kusursuz yapmak zorunda yoksa binayı diktikten büyük bir faciaya sebep olabilir. Bu bakımdan bu tip meslekleri yapacak kişilerin disiplinli bir eğitimden geçmeleri gerekir. Ama programcı ve tasarımla uğraşan kişi için böyle şeyler söz konusu değildir. Dilediği kadar hata yapabilir. Çünkü hem yaptığı hatanın telafisi var hemde bu hatalar o kadar çok pahallıya patlamıyor.
Benim düşüncem bu yönde. Dolayısıyla bu işi yapanlar hakkıyla yapıyorsa benim için bi problem yok.