Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
Merhaba,
İşim gereği sürekli piyasayı takip ediyorum. Görüyorum ki Türkiye'de faaliyet gösteren sitelerin sahiplerinin büyük bir kısmı gerçek anlamda bir eğitim almamış. Alexa sıralamasında webmaster sitelerinin sahip olduğu pozisyonlarda ortada. Evine bir bilgisayar alan internetten nasıl para kazanabilirim diyerek başlıyor araştırmaya ve bir süre sonra kendince en kral webmaster oluyor!
Bir mimar nasıl webmaster olabiliyor! bir doktor nasıl webmaster olabiliyor yada bir bankacı! Ben web eğitimi aldım yüksek okul mezunuyum... Benim yasal olarak mimari bir projeye imza atma yetkim yok yada bir hastayı tedavi etmek gibi bir yetkim yok. Peki bu işin eğitimini almamış kişiler neden bu işleri yapmaya yetkili olabiliyor yada nasıl bu işlerle ilgilenebiliyorlar. Neden gerçek anlamda web eğitimi almış kişilerin mesleki değerleri korunmuyor.
Açıkça konuşmak gerekirse farklı meslek eğitimi almış kişilerin bu işlerle ilgilenmelerine son derece karşıyım. Veteriner, doktor, bankacı, mimar, tiyatrocu, öğretmen veya bir baltaya sap olamamış önüne gelen web tasarımı yaptığını ve bu işte bir numara olduğunu söylerek piyasaya giriyor.
Bu meslek dalının da diğer meslek dallarında olduğu gibi koruma altına alınması taraftarıyım. Yani işin ehli olmayan ve eğitimini almamış kişilerin bu işlerle ilgilenmeleri kesinlikle men edilmelidir.
Evine her bilgisayar alan kişi neden kendini webmaster olmak zorunda hissediyor. Neden bir site açıp hemen zengin olmak istiyor. Her meslek kendine göre teknik anlamda eğitim gerektirir. Bir süre sonra emin olun kendi sitesi olmayan kişi kalmayacak gibi geliyor bana.
Eğer bu işi herkez yapacaksa o zaman benim de doktorluk yapmama izin verilsin. Mimari proje çizmeme izin verilsin yada bir okulda ders vermeme izin verilsin.
Haksızmıyım...