Ameliyat derken,
3 yolu var onun da.
Tırnağı şerit halinde kesip bırakmak.
Tırnağı şerit halinde kesip kökünü yakmak.
Komple tırnağı kesip kökünü yapmak.
İlk ikisini yaptırdım, 1.sinin başarı oranı 0. 20 günlük geçici çözüm sağlıyor. 2.sinde başarı oranı %50. Şanslı olmanız lazım. 3.sünü öneririm.
O tırnak çok kör olur ama. Benim tırnağıma geçen, masadan çatal düştü mesela. Saplanıyordu yaranın içine az daha. Sürekli biryerlere çarparsınız,üstüne kemer tokası felan düşer. O kadar yani.
Ağrısız acısı yol olarak, demir bi' toka gibi birşey gördüm ogün katalogda. Bi' incelemedim ama onu. Pek başarılı olabileceğini sanmıyorum.
Futbol,basketbol oynamayın kesinlikle. Geniş ayakabı hatta terlik giyin.
Ameliyat olana kadar acısını azaltmak için;
Batticon ya da tendürdüyot dökün üstüne önce. Pamukla iyice temizleyin. Sonra Fuccidin'di sanırım, o kremden sürüp sargı beziyle sarın ve 24 saatte bir bu işlemi tekrarlayın. Daha fazla mikrop kapmasını önlersiniz en azından. Ameliyat olmadan önce de zaten doktor bunları yapmanızı isteyecek. İltihaplı nokta ameliyat edilmiyor direk.
Genel olarak bu hastalığın herkeste görünen şekli, Fatal'ın anlattığı gibi. O kısım mor,iltihaplı, kabuk oluşmuş şekilde.
Ameliyat hakkında bilgi vereyim istersen biraz da.
Tırnağı şerit halinde çektirip kökünü yaktıracaksınız farzediyorum.
Ameliyattan önce 1 hafta kendi kendinize pansuman yapıp iltihabı azaltacaksınız. Geldik ameliyat gününe. Sabah gidip kan tahlili vs. işlemler yaptırılıyor. Sonra ameliyat saati bekleniyor. Bölgesel olarak uyuşturuyorlar parmağınızı. O gördüğünüz yaranın içine 4 iğne yapılıyor. Korkutmak gibi olmasın ama, 2. ameliyatımda öyle bağırdım ki, bu tarz ameliyatlarda sakinleştirici almak zorunda kalan ilk hasta olmuşum. Doktora göre de değişiyor sanırım biraz. Neyse uyuşturduktan sonra tırnağı çekip yarayı kesiyorlar. 4-5 dikiş atılıyor. 1 hafta boyunca(hele ki ilk 2 gün) ayağınızı kalbinizin üstünde tutacaksınız. Dikişler patlar yoksa. Benim size mutlak tavsiyem, ameliyat olup hastaneden çıkmadan önce mutlaka bi' pansuman yaptırın. 1 hafta sonra o sargının açılması tam bir işkence. Neyse bu şekilde 1 hafta - 10 gün geçirdikten sonra gidip 2. pansumanı yaptırıyorsunuz. 3 günde bir pansuman yapıyorlar. 15-17 gün sonunda dikişler alınıyor.
Vücutta sinirlerin en yoğun bulunduğu bölgelerden birisi ayak parmak uclarıdır. Dikişleri aldırırken biraz zorlanacaksınız o yüzden. Dikişler alındıktan 3 gün sonra su değdirebilirsiniz.
Ameliyattan sonra en az 2 ay, ama durumunuz elverişliyse aylarca, ayakkabı giymeyin. Mikrop kaptırmayın sakın. Şansınız varsa, doktorun bana yaptığı gibi bir hatayla da karşılaşmazsanız tekrarlamaz hastalık.
Geçmiş olsun.