@myqatsel
şurada örnek bir hisse var. Fakat tam anlamıyla anlayamadığım rakamlar var. Onları açıklarsanız sevinirim.
Mesala kağıdı alacağız oradaki rakamlardan hangisine göre alacağız ?
Çünkü bir sürü kavram var; alış fiyatı, satış fiyatı, açılış, en yüksek, en düşük, kapanış vb. Yani oradaki hangi rakamdan alıp hangi rakamdan satabilirz ?
Ayrıca kağıdı alıp satamamazlık gibi bir durum var mıdır ?
Sorularıma vakit ayırdığınız için şimdiden teşekkür ederim.
Kağıdı : Alış fiyatı yazan kısımdan alabilirsiniz..İsterseniz daha düşük fiyattan istersiniz , buna emir vermek denir.Bankaların hisse senedi alış kısımında olacaktır.Emir verme diye geçer.Ordan daha düşük fiyattan alım için yazarsınız ve eğer hisse gün içinde belirttiğiniz fiyata gelirse otomatik olarak size istediğiniz adet (lot) miktarı alır..Eğer o fiyata gelmezse , gün sonunda(17:00) da emiriniz iptal olur , gerçekleşmez..
Kağıdı: Aldıktan sonra , satmak istediğiniz zaman satış fiyatı neyse o fiyattan satabilirsiniz..Ama derseniz ben işte işim var biryerlere gideceğim ; Borsa başında olamayacağım ; O zaman yine satış emir verme diye kısıma girip ; Oradan işte belirttiğiniz fiyattan satmak için emir vereceksiniz.Eğer gün içinde hisse belirttiğiniz o fiyata gelirse ; Satış işlemi gerçekleşir.Gelmezse gün sonunda (17:00) da satış emiriniz iptal olur ,gerçekleşmez.. Gerçekleşirse ; Para hesabınıza satış yaptığınız günden 2 gün sonra otomatik olarak geçer..Bu esnada parayı beklemenize gerek yoktur.O esnada başka bir hissede alabilirsiniz.Ama paranızı nakit olarak ancak 2 gün sonra alırsınız.
Diğer terimleri ise
burada açıklamıştım..
Kafanıza takılan başka bişey varsa belirtin lütfen..Zevkle yapıyorum bu işi..