Netboard adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Denedim ve tek fonksiyonla yani bir fonksiyonu uc dosya icin kullandigimda daha dusuk deger donduruyor ama her dosya icin ayri fonksiyon yaptigimda daha yuksek deger donduruyor.
Mesela her dosyaya ayri fonksiyon tanimladigimda if kontrolleri yok temiz sql sorgusu ve while dongusu var yani diger koda gore daha temiz ve basit fakat diger fonksiyonda yani tum dosyalar icin tanimladigim o tek fonksiyon daha dusuk deger veriyor.
Bu normalmi bence mantik olarak dosyanin sadece kendisine tanimlanmis temiz if kontrolu olmayan fonksiyon daha iyi deger vermeliydi.
Zaten bu fonksiyonunda ne kadar dogru oldugunuda bilemiyorum fonksiyonlara yeni gecis yaptigim icin.
Sql yapılandırmanı bilmiyorum ama sql yapılandırmalarında bazı değişikliklerle performans artışı sağlayabilirsin mesela status'u ENUM yaparak char boyutlarını kısaltarak sık sorgu yapılan kolonlara index vererek vb.

Diğer fonksiyon kısmı içinse sadece lazım olan fonksiyonları include ederek performans artışı sağlamak mümkün ancak burda yaptığın performans denemeleri 1-50K hit sahip bir site için pek farketmeyecektir.Daha fazla hit olduğu durumlarda da sql olan makineyi ayırman gerekir.bence böyle şeylere pek takma.dediklerimin doğrusunu ise zamanla deneme yanılma yöntemleriyle zaten bulursun