Merhabalar
Bugün İş Bank internet şubesinde bağış bölümü dikkatimi çekti bir girip göz attım ve lösemili kardeşlerimize yardım etmeye karar verdim. Maddi durumum pek olmadığından elimden geldiği kadarını gönderdim sizlerdende lösemili kardeşlerimiz için destek bekliyorum.
Başka bankaların internetaktif bankacılıklarında bağış bölümü varmı bilmiyorum yanlızca iş bank kullandığım için.
Yardımda bulunmak isterseniz : İş bank internet şubesine giriş yapın, tarayıcının en altında "Bağış" bölümü var tıklayıp girdiğinizde bağış yapabileceğiniz vakıfları görebilirsiniz.
Kendisi bağış yapmak isteyen ancak yapamayan arkadaşlar bağış miktarını bana gönderirse sizin adınıza bağışları yapabilirim, bağış sonrası makbuz bilgilerinde bağışı yapan kişi olarak sizin adınız makbuz adresi olarakta makbuzun size ulaşması için sizin adresiniz verilecektir.
Dilerseniz tüm gelirleri lösemili çocuklar vakfına bağışlanmak üzere 60 post : 3 TL kampanyasına katılarak hem bağış yapabilir hem sitenize post attırabilirsiniz. Lütfen duyarsız kalmayalım
Lösemi (kan kanseri), özellikle yavrularımızı tehdit eden çok ciddi bir hastalıktır. Dünyada her yıl 7 milyon çocuk kansere yakalanmaktadır. Bunun 18 bini lösemidir. Ülkemizde her yıl 2 bin çocuk bu hastalığa yakalanmakta; yapılan tedavilerle %70'i yeniden sağlığına kavuşmaktadır. 2000 yılında her bin çocuktan biri lösemiden kurtulmuş olacaktır. Fakat, ne yazık ki dünyada lösemiye yakalanan çocukların %85'i inkansızlıklar yüzünden tedavi olamamaktadır. Oysa ki,
Lösemi Tedavi Edilebilir
Evet, lösemi tedavi edilebilir bir hastalıktır. Fakat tedavisi uzun sürer ve pahalıdır. 3 yıllık tedavi giderleri 50.000 $'dır.
Bizim Lösemili Çocuklar Vakfı
Ulusların geleceğine yön verecek çocuklarımızın bakımı ve sağlığı onlar için hazırladığımız eğitim ve öğretim porramı içeriğinde yer almalıdır. Hastayı kabul etme, laboratuar v görüntüleme teknolojisi imkanları ile hızla tanıya varma ve tedavi için tüm imkanların günün her saatinde hazır bulunması hastalarımızın en doğal hakları arasında bulunmalıdır. Bu nedenle çocukluk çağı tüm hastalıkları ve özellikle çocukluk çağı kan hastalıkları, lösemileri ve tümörleri konusunda hizmet vermeyi amaçlayan Bizim-Lösemili Çocuklar Vakfı 1980 yılında bir grup hayırsever tarafından Prof.Dr.Gündüz Gedikoğlu başkanlığında kurulmuştur.
1986 yılında Sağlık Kuruluşu'na İstanbul Tıp Fakültesi Çocuk Kliniği çatısı altında Bizim-Lösemili Çocuklar Vakfı Sağlık Kuruluşu oluşumuyla yerleşim alanı, araç-gereç ve insan gücü ile en iyi, en kaliteli hizmet vermeyi sürdürmüştür. 1989 yılında en ileri tedavi yöntemlerinden biri olan kemik iliği nakline çocuklarda Türkiye'de ilk kez Bizim-Lösemili Çocuklar Vakfı'nda başlanmıştır. 1994 yılında mevcut kat üzerine bir kat daha inşa edilerek kemik iliği nakil merkezi genişletilmiş ve hizmetin kalitesinin batı standartlarında olması hedeflenmiş, beşyüze yakın lösemi hastası tedavi edilmiş, çocukluk çağı lösemilerinden ALL'de (G1) %89.1 başarı sağlanmış, şu ana kadar gerçekleştirilen 103 kemik iliği nakli ile dünya standartlarında sonuç alınmıştır. Halen Avrupa Pediatrik Kemik İliği Nakili Grubunun Türkiye temsilciliğini sürdürmekteyiz. Vakfımız hastaya sunduğu hizmet yanında eğitime (hasta, anne, hemşire, hekim, psikolog, teknisyen, hasta personeli) de çok önem vermektedir. Tıp öğrencilerine burs verilmiş, bir çok öğrenci ve hekim yurt dışına eğitime gönderilmiş, ulusal ve uluslarası kongreler yurt dışından değerli hekimler getirilmiş ve özellikle çocuk kan hastalıkları ve kanserleri konusunda dünyaya açılan pencere olmuştur.
Tüm bu gelişmelere rağmen mevcut 40 yatak kapasitemiz ile ihtiyaçlara gönlümüzce cevap verememenin sıkıntısını hissetmekte, hastalarımıza bir nefes daha kazandırmak için çalışırken daha fazla çocuğu şifaya kavuşturamamanın üzüntüsünü yaşamaktayız.
Bu nedenle en büyük hedeflerimizden biri de daha büyük, en az 300 yataklı bir hastaneye sahip olmaktır. Kurulacak olan tam teşekküllü hastanede çocukluk çağı kan hastalıkları, lösemi ve tümörleri yanısıra tüm çocukluk çağı hastalıkları tedavi edilecek, tastanemiz aynı zamanda kurduğumuz Haliç Üniversite'mizin uygulama hastanesi olacaktır. Hastanemizde en modern arç-gereçler şu andaki sağlık kuruluşumuzda olduğu gibi kullanılacak tecrübeli sağlık ekibimiz ayrıca yurt dışındaki değerli hekimlerin işbirliği ile 24 saat hizmet verecektir. Gönüllerimizde yatan, modern tıbbı tüm olanakları ile insanoğlunun hizmetine sunmaktır. Diğer taraftan, "Hastalıklar ile uğraşı zor, pahalı ve sonunda sakatlıklar söz konusu iken hastalıkların önlenmesi kolay, masrafsız ve daima sağlam bir neslin yetişmesi için gereklidir" sloganı ile progranmalıdır inancı içindeyiz.
Tümüyle gurur duyduğumuz hizmetleri olası kılan devlet büyüklerimize, komutanlarımıza ve eşlerine, değerli işadamlarımız, sanatçı dostlarımıza, sporcularımıza, öğrencilerimize, öğretmenlerimize, Lion klüplerimize, basın ve TV mensuplarına, sağlık ekibimize tüm kadirşinas ve vatanperver vakıf dostlarımıza hiçbir zaman esirgemedikleri desteklerinden dolayı şükranlarımızı sunarız. Yaptıklarımız yapacaklarımızın örneği olarak, en güzel, en iyi, en doğru sağlık hizmetlerini kadirşinas insanımıza sunacağız. Hastaların ve yakınlarının eğitim, ekonomi, iş ve ruhsal sorunlarında hastanede ve evlerinde beraber olacağız.
Değerli Vakıf Dostlarımız, tüm insanların gönlü, sevgi, barış, vatan aşkıyla dolu olsun, tüm dünyadan kin, nefret, savaş yok olsun dileklerimizle "Çocuklarımız hasta olmasın analarımız hiç ağlamasın" diyoruz.
Saygılarımızla
Prof.Dr.Gündüz Gediklioğlu
Bizim Lösemili Çocuklar Vakfı Başkanı