Merhaba Arkadaşlar hayattan çok ders aldım ama hayatta her zaman uygulayamadım. Aşşağıdaki kuralları uygularsanız vücudunuz çok dinç ve sağlıklı olur!
1. Her zaman tuvaletinizi oturarak yapın. O beyenmediğiniz Alaturka tuvaletler sizi prostat'dan koruyor. NASIL YANİ? derseniz; Bayanlar prostat olmaz nedeni ise oturarak yaptıkları için testesteron altı ilerisi düz olduğu için direk boşaltır. Erkekler ayakta yaparsa testesteron üstü aşşağıya doğru birikir ve 50'li yaşlarda prostat başlangıcı başlar.
2. Her zaman dışarıdan eve gelince isterseniz sadece bakkala gidin Ellerinizi 90 saniye yıkayın bu çok önemlidir. Hatta mümkünse dirseğinize kadar yıkayın.
3. Çay içmeyin! Mümkün olduğu kadar çay içmeyin. Çay vücutta demir eksikliğine neden olur!
4. Sabah kahvaltınızı 45 dakika'nın üstünde yapmayın.
5. Asla yayan popoyla oturmayın yayılmayın sandalyede dik durun!
6. Notebook'u asla dizüstünüze koymayın yumurtaları öldürür!
7. Televizyon ile aranızda EN AZ 2,50 m aranız olsun!
8. Cep telefonunuzu asla yastığınızın altına koymayın!
9. Evinizin öğlen vakti tüm camlarını ve perdelerini açın güneşin 15 dakika girmesini sağlayın!
10. İmkanınız var ise 6 ayda bir Check-Up yaptırın fazla pahalıya kaçmayın 100 Liralıklardan yaptırın.
11. Sigara bağımlılığınız varsa asla birden bırakmayın. Sigarayı başınız ağrıdığında içmeye başlayın! Baş ağrınız geçince tekrar bırakın!
12. Mümkün olduğu kada elektrikle çarpılmamaya çalışın kimi insanlar var elektrik hattını bağlarken elektrik varmı yokmu diye elini hızlıca kabloya değdiriyor. Onun yerine spotçu mağazalarından 1 TL'ye küçük bir kontrol kalemi alabilirsiniz!
13. Asla tek bir kolunuza yüklenmeyin özellikle bayanlar hangi kola daha çok yüklenirseniz o taraftaki göğüsünüzden meme kanseri olursunuz!
14. Biraz komik olabilir ama mastürbasyon yapmayın. Yaparsanız bile haftada 3 veya 2 kere yapın.
15. 25 yaşını geçtiyseniz süt içmemeye dikkat edin. Çünki çok yararlı birşey birden zarar olabiliyor. 18 yaşına kadar aralıksız olarak günde 1 şişe süt bitirmeye çalışın.
16. Telefonu kulağınıza dayamayın verdiği zararı bilmiyorum ama gerçekten çok zararlı mümkün olduğu kadar hoparlöre verin veya kulağınıza 3 cm uzaklıktan konuşun.
17. Asla deodorant kullanmamaya çalışın kullanırsanız bile içeriğine çok dikkat edin kimi kimyasallar vücudunuzda beyaz lekeler yapabiliyor.
18. Dik oturun ve günde en az 20 kere zıplayın.
19. Dişinizi doktorların dediği gibi hergün binbeşyüz kere fırçalamayın yemekten yemeğe fırçalayın alışkanlık haline getirin. Önerim Sensodyn diş macununu kullanın. Oral-B diş fırçası alırsanız bile mümkün olduğu kadar orjinal almaya dikkat edin!
20. Yere düz belden doğru eğilmeyin
YANLIŞ!

DOĞRU!

21. Yemek yerken masaya sadece öğle ve akşam yemeklerinde oturmaya çalışın. Yerde oturarak yemek yemek sabah size o kadar faydalıki kemiklerinizi açar!
Şimdilik bu kadar yapabildiğiniz kadar yapın dediklerimi. Sağlıklı yaşam için bu dediklerimi uygulayın. Doğruyu söylemek gerekirse hoca vaaz verirken demişti "Dediğimi yapın ama peşimden gelmeyin!". Benimkide böyle birşey bu dediklerimin çoğunu uygulamıyorum ama hepinize tavsiye ediyorum. Sağlıklı günler!
Özgün bir makeledir. Fırsat buldukça ekleme yapacağım...