KaliteNet adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Cihan şöyle bir şey istiyorum senden,
- Müşteriler 'e özel bir ID ve Password ile VPS, Dedicated gibi server erişimlerine özel bir panel ile reboot, vnc, ssh, rDNS kaydı vb. gibi ihtiyaçların kolaylıkla karşılanabileceği bir sistem. Örneğin, Kişinin sunucusu down oluyor ve reboot atılması gerekiyor down olduğundan erişim yapılamıyor ve doğal olarak Servis sağlayıcısı ile görüşerek durumu bildiriyor. Bunun haricinde ekstra bir panel işlerini kolaylıkla görecektir. Nedersin ? ( Şuan Kaliteservers 'in alt yapı çalışmalarıyla ugraşıyoruz yeni arayüz ve yeni bir sistem geliştirmeye çalışıyorum. Böyle bir sistem nekadar 'a mal olur ? )
Herkeze bol kazançlı günler,
Malesef bu tip birşey yapılamaz çünkü, sunucuya erişimin gittiği zamanlar %99 sunucunun kilitlenmesi ya da dışardan bağlantılara cevap veremeyecek durumda olması yüzündendir. Yani SSH bile girmiyorsa, bir reboot paneli de bağlantı kuramayacaktır.

TakunYA adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
SMS ile sunucuya reboot - stop - start işlemlerini yaptırabilirmiyiz ?
örneğin, müşterimizin sunucusu down oldu ve kendisine sms gitti. Daha sonra müşteri sms yazıp "start ip username password" yazdı gönderdi. suncu başladı ?
SMS tuzlu olursa mail ilede olur
SMS ile malesef bu tip şeyler yapmam mümkün değil, daha doğrusu mümkün olsa bile bunun için gerekli yazılımı benim sağlama şansım yok ve hiç ucuza malolacağınu sanmıyorum.