Bu kendi kişisel ekonomi görüşlerimi ve insanlara yatırım anlamında tavsiyeler veren sitemden bir yazıdır.Bu konuyu ilk kez borsa oynacak bir insanın okumasının çok faydalı olacağını düşünüyorum.Sebep 2000lerde yaşanan ekonomik krizde borsada harap olan bildiğim insanlar var.Benim üslup biraz gevşek ama konu tabiki de ciddi bir konu.Orada yazılarımı Kabus adı ile yazdığım için konuda kabus kelimesi geçerse o benimdir
Borsalar Çıkışta hemde ne çıkışta tanrım yok böyle birşey 1200 puanlık artış döviz yine dip seviyelerde ekonomi alacalı seyir nedir kabus ustam diye soracak olursanız
Usta derki:Ben sevmem lahanayı vay nanayı nanayı
Yani: Borsa hiç normal oldu mu Allah aşkına bizde nedir kural çıkarken ver elini eyfer kulesi,düşerken aç ağzını marea çukuru.
Dikkat unsuru: Lastik patlamazsa şöför atlamazsa bu borsa böyle gider ama ben ne lastiğe ne şöföre güveniyorum paramın tamamını değil yüzde bilmem kaçını içeride tutuyorum.Sizde öyle yapın 15 yıllık ekonomi takip etmişliğim var bunu böyle vurguladıysam vardır bir hikmet.
Hangi Kağıtlar: Hanım zırlar para diye sen yüklendin krediye,evlat zırlar mama diye sen yüklendin krediye vakti gelir banka arar bankada sana yüklendi ne olacak bu kredi kartı borcu.
Böylesine yüksek faizlerin olduğu çok az ülke olduğunu düşünürsek bizim bankalar hayatta batmaz.
Yani: Banka ve spek kağıtlar diyorum.
Borsada sonraki aşama nedir? Hopbala paşam malkara keşan,yandı yürekler yandı,kafamı bippppp,ne diye böyle yüksek fiyatlardan girdim ki vs vs...Dikkat bir düşerse toparlayamaz 1000er 1000er çıkar güle zıplaya evine gidersin 1000er 1000er düşer sonra seni ambulans ile deli doktoruna götürürler dikkat.
Daha önce bir çok insanın parası bir heves uğruna içerde çürüdüğünü bildiğimden bir çok insanın bankaya gidip içeri borçlanıp oyunlar oynayıp evine haciz geldiğini bildiğimden tedbiri elden bırakmayın diyorum.Paranız ile oynayın ama ihtiyacınız olmayan bir para ile kalkıp emekli ikramiyenizin tamamını kağıda bağlamayın.Sonra başınıza gelecekler kötü sonuçlar doğurabilir dikkat.
Herkese bol kazançlı günler dilerim.