Babacan01 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Temettü: Hissenin ağa babalarının kar ettikleri dönemde dağıttıkları kar payı
Buna çok dikkat edin borsa oynayacak arkadaşlar temettü öncesi durgunluğa,temettü sonrası hisse bir miktar fiyat kaybına uğrayabilir.Direk bankanıza kar üzerinden aldıkları fiyat kadar nakit yatırırlar filan.Sonra aman benim hissem tepe taklak gitmiş deyip endişelenmeyin.
Rsindex,CCI,Stochastic İndikatörler,Bolinger Bandı bi dolu terim varya umarım herkes kazansın myqatsel arkadaşında tavsiyeleri ile.
Konuya başarılar dilerim.
Teşekkürler..Evet temettü dediğiniz şey hemen hemen dedikleriniz ile aynı ..Şirket o sene kar ettimi birazınıda size verir.Buna temettü derler..

nagodre adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
@myqatsel bilgiler için teşekkür ederim. Ufak bir sorum daha olacak.
Bu hisse senetlerinin artışını-azalışını nereden takip edebiliyoruz. Ayrıca biraz özel kaçabilir ama sormak zorunda hissediyorum kendimi; ilk girdiğinizden bu yana kar/zarar durumunuz nasıl ?
Takip etmek için ücretsiz bir program önereceğim :

Siteye üye olup , sağ menüdeki canlı borsa linkine tıklayın.Açılıyor hemen program.Biraz karıştırın hemen çakacaksınız işleyişini.Olmadı tekrar sorun anlatayım.Basit bir program..

-Kadının yaşı erkeğin maaşı sorulmaz. .Ailem arkadaşlarım yada herhangi biride ne kadar kazandığımı ne kadar kaybettiğimi bilmez.. Oran olarak belirteyim 1 yıllık oyuncuyum.100 tl ile girmiştim 4 ay 100 tl oynayıp öğrendim dedim sonra Google adsenselerden 10-15 ödeme aldım herbiri xxx $..Onları yatırdım , 1 yıldır oynuyorum..Tüm harcamalarımıda aynı hesaptan yapıyorum..Bayağı güzel kar ettim..Ancak öss'den 1 ay önce borsaya ara vermiştim ve 1 haftadır tekrar girdim..

Burada da fikirlerimi sizlerle paylaşıyorum..İlk haftada da daha 2 günde %6 kazandık.Bakalım sonumuz ne olacak