SST adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba, diğer konunuzu da ilgili şekilde okudum. Umarım sürekliliği olur.
Öncelikle bu işe girmeden önce, kafama takılan 3-5 soruya cevap bulmak istiyorum.
Bu işe ne kadar bir mebla ile başlamalıyız? 3bin - 5bin? civarı mı? Yoksa öyle 250lira ile de ufak getiriler sağlanabilir mi?
Bu iş nasıl yapılıyor? Bankaya gidip "ver bana 3 kilo arçelik" mi diyoruz? Yoksa interaktif bankacılık ile gayet kolay ve anında alım satım yapabiliyormuyuz?
Bu işin vergi kesintisi var mı? Varsa ne kadar?
Cevaplarınız için teşekkürler.
İstediğiniz miktarda başlamanız mümkün.Ama her zaman belirttiğim gibi toplam hisse senetlerinde olacak paranız tüm paranızın 4'te 1ini geçmesin..İlk etapta 500 Tl civarı iyidir diye düşünüyorum.Tabi istediğiniz para ilede borsaya girebilirsiniz.
Yatırdığınız miktara göre kazanırsınız..

İmkb'de her gün en fazla 5-6 hisse %10 luk kar yapar.Bunlardan birinde o gün olduğunuz taktirde 500 TL İçin 50 Tl kazanç sağlarsınız..Ancak bu 5-6 hisseden birini bulmak 100'de 1 'e tekabül eder..

Bankaya gidip hesabınız varsa zaten bir yatırım hesabı istersiniz ve oradan hisse senedi hesabı istersiniz.Bunlar ücretsiz işlemlerdir.Sonrasında hisse senedi hesabınız aktif olması için o anda en az 1 adet hisse almalısınız..Herhangi bir tane kağıttan 1 adet istersiniz.Sonrasında internet şubesinizde 5-6 tuşla istediğiniz kağıdı alıp , istediğiniz zaman satabilirsiniz..

Vergi olarak , tüm bankalarda alınan bir oran var..Bu oran bazen değişiyor..Bankadan bankaya göre.Ama her yerde hemen hemen aynı..

Ben akbank kullanıyorum oradaki kesinti böyle ;

Günlük İşlem Hacmi ---------- Komisyon Oranı
50.000 TL ve üzeri --------- Binde 1
5.000 - 50.000 TL ------------- Binde 1.5

----

nagodre adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba,
Size birkaç sorum olacaktı rica etsem cevaplar mısınız ?
Peki hisse senedini aldığımızda birim fiyatlar düşerse ne yapabiliriz ?
...ve düşmedi de arttı diyelim hemen o anda elimizdeki tüm hisse senetlerini satabiliyor muyuz ?
Düzenleme: Bu hisse senetlerini satıyoruz ama alıcısı kimdir acaba.
Kısacası ben hayatımda hisse senedi alıpda satmadım fakat yüksek nakit paralarla bu işe girmek ne derece doğrudur (?)
Bu konu hakkında bilgilisiniz sanırım cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.
Düşerse yapacak 2 yolunuz var.Ya sabır edip tekrar yükselmesini bekleyip öyle satarsınız.Yada anında borsa tabiri ile kolunuzu kesip zarar ile satarsınız..Unutmayın her yükselen kağıt elbet düşer , her düşen kağıtta elbet yükselir.Bunu herkes bilir ama beklemek istemez..Bazen 2 liradan düşen kağıt 2 yıl sonra ancak tekrar 2 lira olabiliyor...

Hisse senedini istediğiniz zaman alıp , satabilirsiniz..( Gün için de : 9:45 ile 12:30 - mola - 14:00 ile 17:00 , Hafta sonlarıda işlem yapamazsınız.)

Yüksek nakit paralar ile girmek ilk etapta çok tehlikelidir.İlk etapta küçük paralar ile girip , bulunduğunuz sürece miktarınızı artırabilirsiniz..

Ben ilk girdiğimde 100 lira ile girmiştim..1 Ay içinde hep o 100 lira ile yüzlerce işlem yaptım.Taki öğrendim diyene kadar..