yorumların tamamını okumasamda gerçektende çok karışık bir noktada olduğunu söyleyeyim..

Öncelikle başımdan geçen olay..

Daha önce bir firma benden broşür tasarımı yapmamı istemiş ve broşürleri gönderdikten sonra çok beğendiklerini söylemişlerdi. Broşür ücretiolan 300 tl nin yarısını aldım geriye kalan yarısınıda bize bir web sitesi yap bu siteyle beraber verelim şeklinde anlaşmıştık.. Firmanın kullandığı adres ***property.com yani mühendislik kelimesinin ingilizcesi bende çalışmalarımı yapabilmek için ***muhendislik.com adresini reg etmiştim. Sonuç olarak sözleşmesiz çalıştığımızdan ücretimi ödemediler siteyi tamamlamam için gerekli mataryalleri bile göndermediler.. Bende siteyi Ajdar Anık Fan Club yaparak öylesine kendi haline bırakmıştım google amca mak mühendislik aramalarında benim hazırladığım tek sayfalık siteyi adamların firmasından önde yani 1. sırada çıkararak adamların prestijine büyük zarar vermişti ( Yaptıkları hak yeme olayını esprili bir şekilde sitedede firma ismi kullanarak anlatmıştım ) Sonuç olarak beni mahkemeye vermişler hakaret için vsvs bir çok şeyden. İfade vermeden önce bir avukata danıştım hakaret olduğu için ceza alman yüksek demişti. Kimseye hakaret etmediğimi aslında bilgisayardan bile anlamadığımı kendimi geliştirmek çin böyle bir site yaptığımı belirtmiştim dava 3 ay sonra sonuçlandı. Kurumlara yapılan hakaret davaları Tc *** *** yasasının bendine göre hakaret sayılmamaktadır. vsvs dava açılmamasına karar verilmiştir şeklinde savcılıktan bir cevap geldi.. Gerçi ben gerisini uğraşmadım domaini felan yenilemedim ama kimse benden o domaini alamadı...

Madalyonun diğer yüzüde şu.. haberde saklı

CHIP Online - Almanya'dan Gmail'e büyük darbe

Google gibi bir dev almanyada marka davasını kaybediyorsa senin elindeki nedenleri ne kadar kullanabileceğin ve avukatının ne kadar sağlam olduğuna bağlı.. Sana tavsiyem ciddi bir kaç avukatla görüşmen. Ve mümkün olduğu kadar anlaşmaya gitmen, fiyattan biraz kır en azından domaini satma şansın olabilir öbür türlü seçenek olursa hem zarar hemde hayal kırıklığı yaşayabilirsin..