helal olsun gercekten. Turkiyenin bir savas halinde aninda 20 ulke yanina toplayacagini soyluyorsun. tam bir fasa fiso.
boyle bir durumda bizim destekcimiz olabilecek sadece 5 ulke sayarmisin bana.
bir an kendimi baska bir gezegende yasiyor gibi hissettim yazdiklarini okuduktan sonra.
aynı şekilde bende hissettim, her ülke kendi çıkarları doğrultusunda haraket eder, çıkarları için herşeyleri yaparlar.
sanki kavga çıktıda kahveden adam topluyorsun

türkün türkden başka dostu yoktur. Her ülke kendi milli çıkarlarına göre hareket eder. Dostluğun yardım etmenin diplomaside yeri yoktur doğrusuda budur.
hocam sen tarih hiç görmedin sanırım. bizimle savaşmayan ülke kaldımı acaba. bizim topraklarımızı istemeyen varmı acaba. ruslar bildik bileli boğazları karadenizi vs ister halende istiyorlardır en basidinden bu. biz borları bile amerikaya kullandırtırken sen 20 ülke yanımızda olur diyosun.
Lise kavgasına adam mı topluyorsunuz

1 tane ülke bile bizi desteklemez, korumaz. Koruyorsada menfi çıkarı az geldiği için korumak istiyordur.
Bana 1 tane bile kardeş ülke söyleyemezsiniz. Ne bir Türk birliği var, ne de İslam...
Evet hiçbir ülke bizim gibi kardeşlik inancıyla bir başka devlet için savaşa girmez. Bunu bilecek kadar bilgiye ve düşünceye sahibim. Yazdıklarımı biraz açmak gerekirse; diyelimki bir araziyi aynı anda 10 kişi almak istiyor. Arazinin sahibi ise benim, birine satmak istiyorum ama alacaklılarn bir kısmı beni sıkıştrıyor bir kısmı ise tehtid ediyor. Aynen Türkiye 'nin yıllardır içinde olduğu gibi, ve benim araziyi almak isteyen bir kişi gelip evime baskın yapıp, beni ölümle tehdit ederse, ben de o zaman o araziyi almak isteyen diğer alıcıları toplayıp o adama karşı olurum. Bu hiç de zor olmasa gerek, çünkü sonuç her kerkese yararlı olacak