Selam arkadaşlar, artık masaüstü bilgisayarım gerek işime gerek eğlence durumuma yetmez hale geldi, bir nevi emekli oldu diyebiliriz. Acemi olarak yapmakta olduğum İç Mimarlık mesleği, profesyönel olarak yapmakta olduğum Web Tasarım mesleği ve birazda eğlence yani oyun için yetecek bir laptop almayı düşünüyorum. Mimarlık için kullanacağım programlar Autocad '07, 3DS Max 9 ve Archicad dir. Web Tasarım için biliyorsunuzdur zaten Photoshop CS4, Dreamweaver CS4, Flash CS4, Illustrator, After Effects falan. (Illustrator ve After Effects programlarını bildiğim kadarıyla kullanıyorum fakat daha da geliştireceğim.) Oyun olarak da fazla bir oyun oynama anlayışım yoktur.5-6 oyundan yukarıya gitmez. GTA, NFS, Pes, Call Of Duty, Crysis, Farcry bu oyunları oynamam yeterlidir (Biliyorum hepsi de son yılın oyunları

). İstediğim özellikleri ve bütçemi aşağıda yazıyorum. Marka takıntım
pek yoktur, fakat çok bilinmedik bir marka da olmaması tercihimdir güven açısından.
Özellikler: İşlemci : Intel Core 2 Duo 2.2 veya daha üstü bir işlemci hızı.
Ram : 4 GB Ram istiyorum fakat 8 GB'a kadar yükseltilebilmeli.
Sabit Disk : 250 GB veya 320 GB olsa yeter. Bu pek fazla önemli değil harici hard disk alacağım yanında 1TB.
Cd/DVD Sürücü: DVD-RW Double Layer
Ekran kartı : Bu çok önemli, en az 768 MB veya 1 GB olmak üzere 2.5 GB'a kadar yükseltilebilir bir ekran kartı istiyorum. Ati 4650 veya NVIDIA GeForce serisinden olursa daha da işime gelir. Sağlam programlar kullanacağım ve sağlam oyunlar oynayacağım buna göre sağlam bir ekran kartı gerekiyor. Paylaşımlı istemiyorum.
Ekran Boyutu : En düşük 15.6' olmak üzere 17' boyutuna kadar bir ekran gerekmektedir. (çizim yaparken geniş ekran lazım oluyor.)
İşletim Sistemi : Mecburen Vista seçmek zorundayım sanırım 64 bit olmalı 4-8 GB belleğin tümünü görmesi için. Eğer başka bir Windows seçme imkanım varsa belirtirseniz sevinirim. (Windows 7 tavsiye etmeyin lütfen RC sürümlerinde hala, tam olarak çıkana kadar ugrade yapmayı düşünmüyorum.)
Ek Özellikler : 4 adet USB port çıkışı, SD Card yuvaları, Bluetooth ve (bazılarında olmadığı için yazıyorum) Ekran çıkışı gerekiyor.
Bütce olarak 1750-1800 TL Bütcem vardır.
Bazı arkadaşlar belki yazabilir böyle bir makine alacaksın masaüstü al diye. Ben Mimarlık öğrenmeye ve yapmaya çalışıyorum. Doğal olarak şantiyelere gitmek zorunda kalıyorum. Laptop da kesin lazım oluyor orda çizim kontrolü, değiştirme vs gibi işler için.
Benzer özelliklerde bir kaç bilgisayar buldum "HP Pavilion, Toshiba Satellite" gibi. Ama bir de size sorayım dedim tavsiyelerinizi.
Yorum yazan ve tavsiye verecek herkese şimdiden teşekkülerimi sunarım.
Yazım hatası olduysa kusura bakmayın