Adama bin kere revisit-after tag ise yaramiyor diyorum, adam hala yanlis bildiginde israrli. Gokten iki tane melek inse, elindeki kitapta revisit-after tagini sizden baska kimse ciddiye almiyor, arama motorlari okumuyor bile yazsa, bunlar hala inanmayacak. Nedir bu yanlis bildiginde israr etme mantalitesi anlamadim.
Bilginize guveniyorsaniz, duelloya davet ediyorum. Ortaya 10.000 dolar koyariz. 50 tane yeni domain aliriz. Bunlara ilk bir ay hic revisit-after tagi koymayiz. Her domaine bir ayda 20 sayfa icerik yazariz. Sonra her domainin revisit-after tag degerini istediginiz gibi degistirin. 10 tanesini 1, 10 tanesini 3, 10 tanesini 10, 10 tanesini 25, son gurubuda 50 yapariz. Eger 3 gun yazdiginiza 3 gun sonra geliyorsa, haklisiniz. 10 gun yazdiginiza 10 gun sonra gelirse, yine haklisiniz, benim 10.000 dolar sizin olur. Yok googlebot kendi kafasina gore geliyorsa, sizin 10.000 dolarinizi alirim. Bu kadar basit...
Isi bilen SEO Cenk zaten olayi aciklamis, bilgisini gostermis. Ustune bu kaniya nasil vardigini aciklamis. "Sitesine kodu eklemis, birsey degismemis". Bir yanda yontemi ve sonucu var, oteki tarafta elde veri olmadan yazanlar...Ayni gurup yine bilgi eksikliklerini gostermis... Biri dogru yaklasim demis, digeri surda yarar, burda yaramaz yazmis... Nasil surda yarar, burda yaramaz diye karar verebiliyor? Ellerinde yaptiklari test, data olsa anlayacagim. Yani 20 sitede test yaparsin, 8'inde ise yarar, 12'sinde yaramaz ciksa, surda yarar, burda yaramaz diye racon kesersin. Elde veri olmadan nasil konusuyorlar bu sekilde? Elde veri olsa, zaten meta-tagin ise yaramadigina karar verecek. 20 tane domaine koy, 20sindede hicbisey degismeyecek. Burasi tabi, bos alan... Sallayin, gitsin... Kusura bakmayin ama sizin tahmin ettiginiz kadar SEO cahili degil bu insanlar. Kralin ciplak oldugunu biliyorlar, siz farkina varamadiniz.
Hala bana inanmiyorsaniz, suraya bakin:
Official Google Webmaster Central Blog: Answering more popular picks: meta tags and web search
Google olayi aciklamis zaten...Birebir ceviriyorum...
<meta name="revisit-after" content="14 days">not utilized by Google or other major search engines Google ve diger buyuk arama motorlari tarafindan kullanilmaz.
Google 2007 Aralikta sirrini aciklamis. CUmle alem neyin ne oldugunu cozmus.
Google'un aciklamadigi sirlarini bilmesi gerekenler SEO uzmanlari, daha acikladiklarini bilmiyor. Burada ne tartisiliyor anlamiyorum. Dukkan sahibi (Google) ise yaramaz diyor, bizim SEOcularin bazilari ise yarar demeye devam ediyor. Daha once bu tartisma , baska konularda oldu. Orada cevap vermek yerine "burasi forum, burda tartisilmaz" diyen kisiler niye 7 aylik konuyu yukariya cikarmaya calisiyor? Amac ne? Adamlar hala eski bildiklerinin dogru olduguna inaniyorlar. Sanki boyle 100 tane konu acinca, Google aska gelecek, bunlarin istedigi meta-tag'i kullanmaya baslayacak.
Alin bu sefer Google aciklamasinida koydum, bakalim nasil cevap vereeceksiniz merak ediyorum.
O meta tagida yaratan uyduruk bir tane arama motoru. Gunde belki 300 kisi o arama motorunu kullaniyordur. Adreside surda :
search BC .com Web & Internet search engine Business & Company directory for British Columbia, Canada : Search Vancouver 2010 Olympics Vancouver Bilmediginiz sey hakkinda atip, tutmayin. Bari bilmiyorsaniz, yazmadan once, yorumlamadan once bilmediginiz sey hakkinda google.com'da "
revisit-after" diye aratin. Ilk cikan sayfada (
Revisit-After META Tag: Metadata Elements )bu kod hakkinda herseyi yazmis adamlar.
SEO isi arastirmayla olur. Ilk asamada basit bilgileri yabanci kaynaklardan kapacaksiniz. Daha sonra kendi siteleriniz uzerinde devamli test yaparak optimizasyon olayini cozeceksiniz. Daha isin en basit yonlerini kapmadan, metod kullanmadan, elde data yokken, nasil bilgi sahibi oluyorsunuz? Nasil bu kadar kesin kanilara variyorsunuz? Bu kadar bilgisizce konusmanin alemi ne?
Isini bilmeyen ecnebi SEOcular sirketlerden meta-tag basina para aldiklari icin boyle sacma sapan taglari sitelerine dolduruyor.
Hadi onlar bu isten musterilerini kandirarak para kazaniyor, siz niye hala size dogru yol gosterilmesine ragmen, 7 aylik konuyu hortlatiyorsunuz, yanlis bilgileri tekrarlayip, milleti niye yanlis yola sevkediyorsunuz?
Hala butun dunya yanlis biliyor, Google'da yanlis soyluyor, ben dogrusunu biliyorum diyorsaniz, koyun ortaya 10.000 gosterin bilginizi. Ben ortaya 10.000 koyuyorum. Hayatim boyunca kazandigim en kolay 10.000 olacak insallah.Herkese bu forumunda uyesi olan Apaydn surada yazdigi yaziyi okumasini oneririm.
Yarım saatte nasıl seocu olunur? - Haberlerden haberdar eden blog
Moderatorlere: Lutfen bu yazimi silmeyin.