Türkiyede plesk linux bir sunucuda bulunan siteleri client ile plesk üzerinden yedek alarak yurtdışındaki aynı versiyona sahip plesk linux bir sunucuya yükledim. Herşey sornsuz gerçekleşti. Site ftp dosyaları, subdomainler, chmod ayarları, sql yedekleri vs.. Ancak tek bir problem meydana gelmeye başladı zaman zaman siteye erişemiyorum. cmd üzerinden siteye ping attığım zaman sorun yok ancak herhangi bir tarayıcıdan bağlanamıyorum. İlk zamanlar taşınma dns güncellemesi vs diye önemsememiştim ancak şu sıralar çok sıklıkla devam etmekte. (Taşınma işlemi yaklaşık 15 gün önce yapıldı)
Domain adresiyle sitelere erişemezken ip ile plesk panele girebiliyorum. Aynı anda msn üzerinden farklı arkadaşlara denettirdim ve 8 kişiden 8i de bağlanamadı siteye ancak o an cmd üzrinden domaine ping attığımda paketler %100 ulaşıyor ve ip adresinden plesk panele girebiliyorum.
Bu tür bir sorun yaşayan oldu mu daha önce? İlk defa plesk üzerinden kullanıcı yedeği alarak 30un üzerinde domaini tek seferde taşıdım ve böyle bir sorunla karşılaştım.