puan falan ne eder bilemem ama ben sana 2 yıllık bitiren ve bitirecek tanıdıklarımda aklıma gelenleri yazayım:
2 yıllık harita kadastro:
bitirince:
-ben memleketimde duracağım dersen 1 sene 200 tl maaşla sürünürsün büroda geri muamma.
-yok ben çalışkanım araziye çıkarım dersen çalışkanlığın ile ilk ay 700 ikinci ay 1000+ maaş alırsın ama sıcakta baya yorulursun.
--ben tecrübe kazandım dersen rusyaya gidersin 2000+ maaş ile rusyada çalışırsın.
haritada durum bu bildiğim kadarı ile.
2 yıllık inşaat;
HEr halükarda iş bulursun ama işverenine bağlı ne alacağın.işleri devam sen yaparsan ki geneli odur 500 ile 2000 arası maaş alırsın ya da proje başına bu tamamen iş verenin insanlığına kalmış ama ararsan iş bulursun.sürekli autocad gibi bir programla çizim yaparsın.
2 yıllık bilgisayar;
bildiğin hayal bir meslek bi' işe yaramaz nerdeyse istisnalar haricinde.bizim eleman dgs2ye girecem diye dolanırken pc tamir edip 400 maaşı yarım yamalak alıyor.
2 yıllık dış ticaret;
benim çenem iyi çalışır dersen üstüne de 2 dilim var dersen güzel bir iş bulabilrsin.staj yaptığım fabrikadaki eleman dış ilişkiler bürosunda idi hammedde için zeki biri idi maaşı iyi gibiydi rahatlıkla anlaşılabiliyordu.
2 yıllık makina;
seneye mühendis olacağım allah nasip ederse kesinlikle bu konuma düz liseden çıkmış birini almam.
edit:
otomotiv elektrik ve elektronik yazmışsın düz liseden çıkan birinin 2 yılda bunları bitirse bile meslek lisesinden çıkmış biri ile baş etmesi çok zor.yine makina da olduğu gibi iş bulman zor.
benim etrafımda görüp tecrübelerini paylaşan arkadaşlarımdan kalanlar bu kadar.' yıllık ise kişiliğine çok bağlı iyi seçim yap sonra çok zorlanırsın.kolay gele