bu yasak bi süre sonra sigara içme ruhsatı adı altında bi olaya bağlanır o ruhsatı almak içinde işletmelerden para talep edilir gelsin rant gelsin gemicikler teyy teyy
bi tiryaki olarak yasak falan zerre umrumda değil, ben içerim izin verilmeyen mekanada bundan sonra gitmem olur biter. hadi şu an yaz dükkan önüne iki masa sandalye at sorun çözülsün gel gelelim kışın bu yasak mekanlara uygulandıktan sonra işten cıkartılıcak komisinden tut envayi çeşit elemanına kadar çalışanın durumunuda devlet düşünmüştür heralde bide olaya toplu taşıma araçlarında ki sigara yasağına örnek verenler var onlarda çok ilginç yahu arkadaşım otobüs dediğin şey bi amaç değil bi araç sen hiç kahvede otururken gideyim bi bilet alıp diyarbakır turu atıp geleyim diyen bi manyak gördün mü ömrü hayatında ? otobüsle seyahat gibi durumlar zorunlu hallerdir oysa cafe, bar kahve vs. bu tarz yerlere bi amaç uğruna gidersin oda eğlenmek stress atmak kafa dağıtmak e ben açtığım ufak yanında iki dal sigara içemiyeceksem stresse girerim bunalırım senin bu zevkimi benim elimden almaya ne hakkın var. yok ben vatandaşın sağlığını düşünüyorum ondan bu yasa çıktı diyorsan ee hacı yıllarca radyasyonlu çay içti bu halk ? daha bi ay evvel hayvan gibi baz istasyonunu diktin evimin 10 metre yanına bunları napıcaz ? neymiş bütün gelişmiş ülkelerde böyle yasakmış ee sen satsana orada bi tane hormonlu yiyecek bakalım satabiliyomusun ? hayır sağlığımı düşünüyorsan bi vatandaşın olarak önce bunlara bi el at sonra bırak ben düşüneyim sigarayı. hayır yanlış anlaşılmasın ben yasağada karşı değilim en nihayetinde kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok sigara içmeyen birinin elbette benim dumanıma maruz kalmaması lazım ama bu zihniyetle bu iş olmaz ayır sigara içen içmeyen yerleri ne bileyim bunun bi çözümü var elbet "yassah hemşerim" zihniyetiyle nereye kadar..