Bu güzel başlığı açan arkadaşa teşekkür ediyorum...

Balık konusuna gelince de; Şahsen ben akvaryumumla ilgilenirken dünya ile bağlantım kopuyor ara ara.İnsanlık hali bazen çok asabi,canım sıkıldığı zaman yada çok yorgun olduğumda hemen akvaryumlarımın karşısına geçip tabiri caizse avel avel onları izliyorum.Nasıl pavyonda karı oynatırken, agzının suyu karken avel avel izleyen insanlar varsa bende akvaryumumun karşısında aynen öyle kalıyorum.Yada ne biliyim işte 5 yıldızlı otelde yok masaj yok terapi yok psikolog felan Bunların çoğunun faydasını aşağı yukarı ben akvaryumumu izlerken alıyorum ve tabiki bunun bana bir de maddi boyutu oluyor.Bir çok kişi (Balık besleme işini saçma bulanlar) bunu saçmalık olarak görüyorlar. Bende kendilerine sinirli bir şekilde, pavyonda karı oynatanları, içki şişelerinin dibini arayanları yada hovardalık peşinde koşupta çocuğunun çoluğunun rızkını kadınlara yedirenleri örnek veriyorum ve en çok çıldırıyorum. Kızdığım noktada bu zaten Sanane yahuuuu.Para benim balıkk benim benim zevk benim.

Ben aşağı yukarı 1 seneden beri bu hastalığı kaptım diyebilirim. Fakat gerek netten gerekse bulunduğum şehirdeki akvaryumcuları geze geze acemilik devresini attım.Hatta geçenlerde kendimi Konya'da büyük bir üretim tesisinde buldum.Sahibi ise Atiker Otogaz sahibi.Konya' lı olupta Atiker'i bilmeyenler yoktur.(KV Pusu ve Arka Sokaklar dizilerinde felan tvde reklamı dönüyor). Bu kadar paranın içinde bu adamlar yapıyorsa demek ki hem maddi olarak hemde manevi olarak beklentileri var. Ve şimdi ise bu sevdaya bende kapıldım ve en kısa zamanda havuzlu bir sistem oturtup bu işi büyük üretim olarak düşünüyorum.Çıldırdım sanırım

Neyse artık fazla derinlere inmeden sizlere bir tavsiye; Dediğim gibi alın bir akvaryum içinde 2-3 balık olsun önemli değil.Göreceksiniz dış dünya ile bağlantınız belli bir zamandan sonra kesilecek ve zihninin açılmış olacak.(Bende böyle oluyor da) Bence değer arkadaşlar.