LoverzSoft adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ekrana veri yazdırırken echo $degisken1.''.$degisken2.''.$degisken3; yerine echo $degisken1,$degisken2,$degisken3; daha hızlıdır
Bunu daha önce de gördüm, ama katıldığım veya gördüğüm hiçbir kod yazım rehberinde bu şekilde kullanılmıyor. Acaba virgül kullanmak perfonmansı gerçekten arttırıyor mu, sırf güzellik olsun diye mi nokta kullanıyorlar. Bunun sağlamasını nasıl yaparız, miktotime ve for içindeki bir birleştirme işlemi olur mu?

---------------------------------

LoverzSoft adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
for döngülerinde for($x=1; $x>count($toplam); $x++) kullanmak ciddi bir performans kaybettirir örnek vermek gerekirse bir siteye bot yazarken tekrarlanan verileri saymak istiyorsunuz vede for ile döndürmek istiyorsunuz eger bu tarz kullanırsanız for her döndügünde veriyi baştan sayar ve işlemine devam eder
Bunu da hep yazarlar, ama madem bu performans kaybettiriyor, bir de yanında en performanslı biçim de yazılmalı. php.net e bakıyorum resmi örnekler de aynen öyle kullanılmış.

Burada da yeni bir kavram doğuyor, hangi döngü türü en performanslı?

Mesela ben genelde while kullanıyorum:

$sayi = count($degisken);
$i = 1
while($i <= $sayi)
{
    $i++;
}
Açıkçası kendi yapacağım testlere de güvenmiyorum, wmvare ile kurduğum linux üzerindeki apache bile windows XP dekiş apacheden daha hızlı çalışıyor gibi.

----------------------------------

Bir diğer konu da printf ile ilgili, şu yazıda gerekmedikçe kullanmayın deniliyor.

.